dimecres, 16 de novembre del 2016

Acaba la segona edició del curs “Companys de suport”

S’ha acabat la segona edició del curs “Companys de suport”, organitzat per l’Associació Sant Tomàs i subvencionat per la Fundació obra social "La Caixa", que en aquesta ocasió s’ha central en el tema del treball.

Deu persones usuàries de diferents serveis de l’entitat, quatre persones dels Centres Ocupacionals, tres del Tac Osona i tres del servei de formació i inserció laboral Eina, s’han format per a ser bons companys de suport en relació a la feina, i han treballat conceptes com: diversitat, inclusió i exclusió, drets i deures, habilitats socials i comunicatives i estratègies per fomentar la presa de decisions.

Totes aquestes persones formades podran facilitar a partir d’ara diferents opcions a altres persones amb discapacitat intel·lectual per resoldre, de la manera més autònoma possible, situacions personals en l’àmbit laboral. La intenció és que rebin consell d’una persona “d’igual a igual”, que es basa en l’experiència personal, i no d’un professional.

A partir d’ara, l’objectiu és que aquest grup de “companys de suport” s’integri dins de cada servei de l’entitat com a una opció més a disposició de les persones amb discapacitat intel·lectual que ho necessitin.

El curs ha estat impartit per la tècnica de Sant Tomàs Macarena Parra i per dos formadors de suport, Josep Maria Comas i Núria Molas, i ha tingut una durada de 42 hores, repartides des del 21 de maig fins al 5 de novembre.

En la primera edició, que es va fer l’any 2013 en el marc del programa europeu Topside, la formació es va centrar en ser company de suport en l’àmbit del lleure.


Els participants del segon curs de "Companys de suport", amb els professors