dilluns, 14 de desembre del 2015

La Marató de ball aconsegueix 2.610,19€ d’ingressos per al nou edifici del Centre de desenvolupament Infantil i Atenció Precoç Tris Tras de Sant Tomàs



NP 13 de desembre de 2015 – Divendres al vespre/nit 500 persones es van acostar al recinte firal del Sucre de Vic per participar a la primera Marató de Ball solidària organitzada per l’Associació Sant Tomàs.

De les 18.30h de la tarda fins a les 2.00h de la matinada la meitat del pavelló del recinte firal del Sucre de Vic es va convertir en una pista de ball: llum tènue, decoració acollidora, barra i el més important de tot, la música. Tot a punt perquè els més balladors poguessin passar-s’ho d’allò més bé.

La responsable d’encetar la sessió a les 18.30h de la tarda va ser la Zumba, amb la professora Aline Damas. Durant la primera mitja hora, nenes d’entre 5 i 12 anys i tot seguit tothom qui volgués, van ballar al ritme de la música més actual. Un ball darrere l’altre, seguint els passos de la professora. La pista va quedar plena de gom a gom.

Tot seguit va ser el torn dels apassionats del lindy hop, un estil de ball lligat a la música swing, música dels anys 20 originària d’Estats Units i que durant els últims anys està tornant a agafar embranzida i aconseguint adeptes arreu de tot el món gràcies al Lindy hop. La sessió va comptar amb una breu classe durant el primer quart d’hora, de mans de dos experts del lindy hop de Vic Kick swing. Tot seguit, la pista es va omplir de parelles que ballaven al ritme del swing, fins i tot van venir amants del lindy hop d’altres punts de Catalunya com Solsona o Barcelona. 



Ja a les 10h del vespre, la pista va canviar les faldilles amb volta i les sabates planes per les sabates de taló i els mocassins, per poder ballar a ritme dels vals i tangos del Grup Sol de nit, que van tocar en directe durant dues hores.

Finalment, la salsa i els balls llatins van tancar la nit amb una breu classe del professor Albert Ripoll de l’escola de ball As. Després es van fer diferents rodes cubanes fins que finalment tothom va ballar al seu aire gaudint d’allò més dels ritmes llatins.

L’organització valora positivament aquesta primera edició ja que s’han obtingut 2610,19 € d’ingressos gràcies als 3 euros d’entrada, la venda d’entrepans i begudes. Per aquest motiu, Sant Tomàs no descartar fer-ne una altra l’any vinent.

Recordar que es va triar la data en motiu del dia de la discapacitat del passat dia 3 de desembre que es celebra arreu del món. L’edició d’enguany, buscava donar a conèixer l’entitat i trobar finançament pel nou Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç Tris Tras. Aquest any el nou equipament s’ha començat a construir en un solar cedit per l’Ajuntament de Vic, just al costat d’on estan ubicats altres serveis de l’entitat, una zona de molt fàcil accés. Durant tota la nit hi va haver els plànols exposats per tal que la gent pogués consultar com serà el nou edifici.

Un edifici de nova construcció que tindrà 840m2 destinats al CDIAP que permetran reduir la pressió assistencial, agilitzar les llistes d’espera dels infants, millorar la qualitat de l’atenció dels infants més vulnerables i de les seves famílies i establir noves modalitats d’intervenció, que les dimensions reduïdes de l’espai actual no ho permeten. 

Agrair finalment a totes les persones que van col·laborar amb l’esdeveniment: l’Aline Damas, en Pep Guillamet i Vic kick swing, al grup Sol de nit i al professor de salsa Albert Ripoll. També, a totes les persones assistents que varen participar a l’acte i als voluntaris tant treballadors com persones externes que hi varen donar suport al llarg de tota la nit.