dijous, 3 de desembre del 2015

Avui s'ha presentat la Marató de Ball del proper 11 de desembre als mitjans de comunicació en motiu del dia de la discapacitat!



Avui al matí ha tingut lloc la Roda de premsa en relació a la primera Marató de Ball solidària que organitza l’Associació Sant Tomàs el proper 11 de desembre en motiu del dia de la discapacitat. Des de les 18.30h de la tarda fins a les 2.00h de la matinada la música no deixarà de sonar a les parets del recinte firal del Sucre de Vic. La intensió és oferir 7h i mitja de ritme als apassionats del ball. Des de zumba, lindy hop (swing) fins a balls de saló i salsa.

Per aquesta primera edició Sant Tomàs compta amb el suport d’entitats, grups i experts del ball de la comarca, per poder fer una marató d’allò més participativa i entretinguda. Durant la Roda de premsa, han estat aquests col·laboradors i la responsable de comunicació de Sant Tomàs els que han explicat en què consistirà l’acte: Pep Guillemet; representant de Vick Kick swing, Aline Damas professora de Zumba, Albert Ripoll professor de balls llatins i, l’Aina Arboix com a responsable de Comunicació de Sant Tomàs. El grup Sol de nit, de balls de saló, finalment no ha pogut venir.

Tots han explicat el seu entusiasme en col·laborar per una bona causa i la modalitat de ball que faran, la dinàmica i la franja horària.

- 18.30 h - 20.00 h ZUMBA amb Aline, professora del Club Patí Vic i Foment d’Esports de Tona. Ella serà qui marcarà els passos de les cançons més actuals a ritme de zumba per a tots els assistents. La primera mitja hora serà dedicat també al públic més infantil i juvenil.

- 20.00 h - 22.00 h Lindy hop amb Vick Kick swing, entitat de la comarca que ensenya i impulsa la pràctica del swing ens transportaran als anys vint recuperant els seus ritmes i balls. A l’inici, hi haurà la demostració d’uns passos bàsics per qui es vulgui animar. Tot seguit tothom ballarà al seu aire.

- 22.00 h – 24.00 h En el cas dels balls de saló, comptem amb el suport de grup Sol de nit que ens tocaran música en directe per a tots els apassionats dels balls de saló.

- 24.00 h – 2.00h l’Escola de ball de l’Albert i la Karol. Ells començaran amb uns passos de salsa i batchata seguit d’unes quantes rodes per començar a animar a la gent que després podrà ballar al seu aire.

Sant Tomàs vol destacar el fet que tothom podrà ballar l’estona que vulgui al seu ritme i que és un acte obert a tothom per a totes les edats i nivells. Per això ha fet un preu assequible de 3 euros d’entrada/donatiu. També s’ha remarcat que la marató vol ser és una proposta més a tenir en compte per sortir de festa el divendres 11 de desembre, ja que es buscarà transformar el recinte en una ambientació acollidora, similar a la d’un local nocturn.

Amb els diners que s’obtinguin de la Marató de Ball Solidària l’Associació Sant Tomàs pretén donar-se a conèixer i obtenir finançament per la construcció del nou Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç Tris Tras. Aquest, com la majoria de serveis d’atenció precoç, ha tingut un creixement assistencial molt gran. Dels 588 infants que s’hi atenien l’any 2011 s’ha passat als 878 durant l’any 2014, representant un increment de més del 49% en 4 anys.

Aquest augment ha fet necessari la creació d’un local pel CDIAP de Vic però el context econòmic actual i la restricció dels pressupostos públics han anat endarrerint el projecte, fins a convertir-lo en aquests moments en una urgència a causa de la pressió assistencial.

Aquest darrer any el nou equipament s’ha començat a construir en un solar cedit per l’Ajuntament de Vic, just al costat d’on estan ubicats altres serveis de l’entitat, una zona de molt fàcil accés. L’edifici de nova construcció tindrà 840m2 destinats al CDIAP que permetran reduir la pressió assistencial, agilitzar les llistes d’espera dels infants, millorar la qualitat de l’atenció dels infants més vulnerables i de les seves famílies i establir noves modalitats d’intervenció, que les dimensions reduïdes de l’espai actual no ho permeten.

Animar a tothom a participar-hi, tinguis el nivell que tinguis! Ens ho passarem d’allò més bé!

Més informació a: comunicacio@santtomas.cat