dijous, 11 de juny del 2015
ES CONSOLIDA LA 2a TROBADA SANT TOMÀS I EMPRESA: TREBALL AMB SENTIT
L’Associació Sant Tomàs va celebrar ahir al vespre la segona trobada Sant Tomàs i Empresa. 150 assistents van omplir la sala polivalent del Centre Ocupacional de la mateixa entitat. Tots eren representants d’empreses, institucions o entitats clientes de Sant Tomàs, ja sigui a través de l’empresa social Tac Osona o del servei de formació i inserció laboral Eina.
Gemma Gómez, usuària d’Eina va ser la responsable d’encetar l’acte explicant la seva història personal. La Gemma va venir a viure a Vic per amor, i gràcies a Eina, va trobar feina. Ara té plans de futur i està contenta i agraïda de treballar on treballa, en una empresa de la comarca. Va seguir el seu somni i li ha sortit bé, motiu pel qual va voler tancar els seus parlaments citant uns versos de Miquel Martí Pol “No em parleu de somnis si mai no heu somiat, és gràcies a ells que visc”.
Tot seguit el president de Sant Tomàs, Toni Ramírez, va agafar l’exemple de la Gemma fent un paral·lelisme amb el món empresarial basant-se en què cal creure en el què sents i lluitar per allò “A vegades no surt com volem, però moltes altres vegades sí. I això ho sabem prou bé nosaltres, empresaris i treballadors que dia rere dia lluitem i apostem per tirar endavant els nostres projectes.” Va agrair també a les 295 empreses que proporcionen feina a treballadors usuaris ja sigui a través d’Eina o Tac Osona. No va voler acabar la ponència sense destacar les qualitats d’aquests treballadors “persones preparades, molt eficients, implicades i agraïdes”. “gràcies a tots hi pot haver un bon engranatge durant molts anys per seguir treballant amb sentit”
A continuació, Ricard Aceves, director general de Sant Tomàs, va voler agrair a les empreses la col·laboració amb l’entitat i va explicar els inicis de Tac Osona i Eina. Va fer un repàs de la facturació i els treballadors de Tac Osona, 5.5 milions d’euros i 277 treballadors amb discapacitat intel·lectual, i 81 treballadors amb discapacitat intel·lectual contractats per empreses de la comarca amb el suport d’Eina. Ricard Aceves també va presentar els conferenciants, el sr. Carles Capdevila, director del diari Ara i Cristóbal Colón, president de La Fageda.
Carles Capdevila va fer una reflexió sobre la manera de ser de les persones. “Hi ha tres tipus de persones: els emprenedors socials, que fan coses i se’n surten, els emprenyadors socials, que intenten que res canviï, i els que depèn d’on són o del moment actuen d’una manera o d’una altra” “ Les persones que fan coses són feliços perquè tens la sensació que tot està per fer però, tot és possible” “Com és que hi ha gent que fa coses i està contenta? perquè fan coses que tenen sentit , i un cop ho han provat, ho comproven i veuen que se senten bé i són optimistes” “la gent emprenedora és egoista perquè no hi ha res que els doni més sentit que ajudar”.
Abans d’acabar, en Carles va voler fer un apunt “els emprenyadors socials, també són necessaris. Quan els emprenedors estan a punt de rendir-se per les dificultats en què es troben pel camí o el cansament, es recorden dels emprenyadors i, per no fer-los contents, continuen endavant” “per això els emprenyadors són la benzina del canvi.” Capdevila va acabar dient que La Catalunya amateur funciona perquè s’estima el què fa, igual que la gent que treballa a Sant Tomàs.
Cristóbal Colón va explicar d’on venia i perquè va fundar la Fageda, “arrel del què vaig viure com a treballador d’un centre de salut mental, vaig tenir una idea” “l’emprenedoria social és fer el què creus ” i “la innovació, en definitiva, és espavilar-se”.
Després va explicar la situació en què es troba la societat actualment “Hi ha una falta de sentit i de lògica”. “Tot el què està passant té un fons espiritual, la gent es pensa que els diners és la finalitat i només són els mitjans” “L’important és conèixer perquè serveixen els calers” “La gent perd el sentit de la vida, la falta de visió profunda de la vida està portant a les persones a fer barbaritats. Tothom és responsable en la part que li toca. Quan més alt tens un càrrec, més responsabilitats tens i les conseqüències de les teves decisions són més grans. Cadascú és responsable del què fa”
Per acabar, Carles Capdevila va fer un seguit de preguntes a Cristóbal Colón, com per exemple si creia més en què les persones treballessin en un centre especial de treball o a l’empresa ordinària. Cristóbal va respondre que “totes les persones tenim capacitats diferents. Es tracta de reconèixer que tothom té capacitats i que cadascú pugui desenvolupar el què sap fer en el lloc més adequat. Per algunes persones serà un CET, per altres una empresa i per altres un Centre ocupacional. “
Carles Capdevila li va preguntar si era obligatori el creixement a les empreses. La resposta va ser clara “ és possible desaparèixer si creixes sense saber on vas” “en la dimensió també hi ha ambició.” “Cada sector és diferent i el que cal saber és quina mida funciona en el sector en el qual estàs. “
Per acabar Carles Capdevila va preguntar quina era la fórmula del millor iogurt del món. Cristóbal va dir que amb una bona primera matèria, carinyo i bona llet, tens bons resultats.
L’acte, d’una durada d’una hora i mitja en total, es va acabar als jardins del Centre Ocupacional de Sant Tomàs on el càtering de la Cuina de Sant Tomàs va servir un refrigeri per a tothom.
L'Associació Sant Tomàs vol agrair la vostra assistència.
Pots veure la galeria fotogràfica aquí: http://bit.ly/1dyW2Jo
Etiquetes de comentaris:
2a trobada sant tomàs i empresa,
ara,
capacitats,
carles capdevila,
cristobal colon,
diari ara,
emprenedors socials,
emprenyadors socials,
la fageda,
Sant Tomàs
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada