Des del 2011 VicVerd realitza les
tasques de Control biològic de plagues a través de la utilització d’organismes
vius per disminuir la densitat de la població o l’impacte d’un organisme
plaga.
Després de 3 anys de la seva
aplicació, s’ha demostrat una millor efectivitat dels productes químics sobre
els organismes plaga ja que treballen d’una forma més específica. Al mateix
temps, en casos extrems, és compatible utilitzar plaguicides concrets que
tampoc malmeten el medi ambient.
L’Ajuntament juntament amb Vicverd
van decidir utilitzar aquesta nova tècnica per els riscos que comporta aplicar
productes químics a discreció en espais públics, els residus generats al medi
ambient i per la cultura ecològica. Aquesta primavera, també s’ha introduït
una nova tècnica, la utilització de trampes per a la processionària (una
plaga molt comú que afecta als pins) al pic dels jueus.
Actualment, amb
una brigada de dues persones, s’ aplica a diferents zones de la ciutat de Vic
com Jacint Verdaguer, el carrer Bisbe
Morgades, la Rambla Hospital, la
Rambla Sant Domènec, la Plaça de Sants Màrtirs, la Zona del Sucre, els
carrers Pare Gallissà i Mossèn Gudiol i l’Avinguda dels Països Catalans.
Aquest any, conjuntament amb l’empresa Dolmo21 (Toni Ramírez), hem
implantat un nou sistema de captura de l’eruga de la processionària en els
pins del Puig dels Jueus, per evitar el tractament químic. Ha consistit en la
col·locació de collarins al voltant del tronc dels pins, per poder capturar
les erugues quan baixen de l’arbre. D’aquesta manera s’han pogut evitar les
molèsties i perills que suposen aquests erugues en els espais públics,
utilitzant un sistema que a més és reutilitzable i respectuós amb el medi
ambient.
|
dijous, 26 de juny del 2014
Tac Osona realitza les tasques de Control biològic de plagues a través d'organismes vius
Etiquetes de comentaris:
Associació Sant Tomàs,
diferents capacitats,
jardineria,
organismes vius,
plagues,
Tac Osona,
Vic,
Vic Verd
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada