dilluns, 17 de juny del 2013

Estat Mundial de la Infància 2013 (EMI)





Aquesta és la publicació més important d’UNICEF que analitza la situació dels nens i nenes a tot el món i que enguany se centra en els Infants amb discapacitat.

L'informe alerta sobre el fet que els infants amb discapacitat són sovint exclosos de la societat, situant-los com els més invisibles i vulnerables del món. Aquests nens i nenes afronten múltiples privacions que limiten les seves oportunitats. Per això l’informe assenyala que cal canviar les percepcions i les polítiques amb la participació dels infants amb discapacitat, per complir amb els seus drets. Finalment, l’EMI subratlla que els compromisos de les societats més inclusives han millorat la situació de molts infants amb discapacitat, però que el progrés és desigual i, per tant, cal seguir avançant per accelerar-lo i reduir les disparitats.

Aquesta publicació es pot descarregar a http://www.unicef.es/cat/actualitat-documentacio/noticies/nens-amb-discapacitat-entre-els-mes-marginats-0 on també es troba la versió completa de l'informe en castellà, així com l’article del Climent Giné i el Josep Font sobre la situació actual (2012) dels infants i adolescents amb discapacitat a Catalunya, de la col·lecció Docs Infància a Catalunya.

*Informació extreta de: http://lestel.blogspot.com.es/