divendres, 31 de maig del 2013

Més de 400 persones a la vetllada de cuina solidària!



Ahir a 2/4 de 9h de la nit va tenir lloc la primera edició de la Vetllada de cuina Solidària, una iniciativa de 20 cuiners solidaris de la comarca que va comptar amb el suport de cuiners i estudiants l’Escola d’Hostaleria d’Osona i amb el patrocini de moltes cases comercials, amb l’objectiu d’aconseguir diners per la construcció d’un nou CDIAP Tris Tras de l’Associació Sant Tomàs.

Una vetllada que es pot definir d’esplèndida: esplèndida pel nivell culinari, esplèndida pels cuiners participants, esplèndida per la qualitat dels alumnes i els professors de l’escola d’Hostaleria, esplèndida per ser una iniciativa social, esplèndida per l’ambient de la nit, i esplèndida pel volum d’implicacions de diferents persones, empreses i institucions.

L’acte va començar puntualment a 2/4 de 9 del vespre, els assistents van entrar i cadascú s’agafava una tapa de cada. Els cuiners estaven en taules allargades al voltant de la sala, així es podia fer un recorregut i agafar una tapa darrere l’altre. Al mig de la sala hi havia taules altes rodones per poder estar a peu dret i recolzar els plats.

A l’inici de la nit el presentador Xevi Font, va agrair en nom dels organitzadors a cuiners i voluntaris de l’escola d’hostaleria, a cases comercials per les seves aportacions amb alimentació o elements de càtering i decoració com: Osona Terra, congelats la glacera, idees, capri, Ajuntament de Tona, Estrella Damm, Gros mercat, Germans Jiménez, Calismar, Copysetimpremta, Caixa Penedès, vins i caves jaume grau i grau, paper de festa, Llach so i llu, veri, discongel pintur, llet nostra i Damas. També va agrair als músics de jazz Marc i Guillem Vernis i en Frank Molinari, i a les pintores Núria Vall, Sígrid Lavado, i Erika Roca

A les 21:30h es va donar la paraula a Toni Ramírez qui també va voler agrair a tothom la iniciativa i la implicació a més d’haver donat la oportunitat a Sant Tomàs de ser els beneficiaris d’un esdeveniment tant atractiu i interessant com el d’ahir a la nit. Toni també va fer incís en la necessitat de les aportacions econòmiques per poder tenir aviat el nou CDIAP Tris Tras.

Manel Molera, cuiner del Restaurant Torres Petit i instigador principal de l’idea, es va emocionar en el moment dels parlaments en agrair a tothom l’esforç i també el suport que ha tingut la iniciativa. Manel va fer pujar a l’escenari tots els implicats a la festa per poder fer una foto de grup.

Tot seguit es va subhastar el quadre que les pintores van estar fent durant tota la nit amb salses d’aliments comestibles. Finalment el quadre es va vendre per 300 euros, els diners del qual també aniran per el nou CDIAP Tris Tras. S'ha fet entrega del quadre a l’Escola d’Hostaleria d’Osona, per tot el seu esforç i dedicació en la vetllada.

Els organitzadors en l’any vinent esperen poder celebrar la segona edició d’un vetllada que ha deixat amb molt bon regust a tots els assistents, i als que per falta d’aforament, no han pogut assistir en aquesta primera edició.

Moltes gràcies a tothom.