Avui 3 de desembre, coincidint amb el dia de la discapacitat, FEAPS (Confederació Espanyola d’Organitzacions en favor de les persones amb discapacitat intel·lectual) ha fet una crida a les entitats i persones que lluiten pels drets de les persones amb discapacitat perquè participin en les mobilitzacions que tindran lloc en motiu de del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat (3 de desembre).
La Federació Catalana Dincat, membre de FEAPS, ha organitzat una mobilització per denunciar les retallades en el sector de la discapacitat intel·lectual. A 2/4 de 7 de la tarda, a la plaça Sant Jaume de Barcelona hi ha haurà una concentració sota el lema “ Això si que no, si ens retalleu desapareixem”.
L’Associació Sant Tomàs ha volgut donar tot el seu recolzament a Feaps. I per aquest motiu avui a les 12:00h del matí, L’Associació Sant Tomàs, en recolzament a la mobilització, ha organitzat una concentració davant de l’Escola Estel de Vic i del centre Riudeperes de Calldetenes. Durant les concentracions, s’ha llegit el manifest elaborat per a persones en discapacitat intel·lectual que van formar part de la trobada d’Autogestors a Cadis.
El manifest l’han llegit els usuaris dels mateixos centres, exposant així en primera persona tots els temes que els afecten.
“Les persones amb discapacitat lluitem perquè necessitem que ens considerin ciutadans de ple dret. Volem participar en la societat, en la nostra comunitat i als nostres barris. Sabem molt bé que tenim drets i obligacions reconeguts, no obstant això, cada dia vivim situacions en les que molta gent no respecta els nostres drets. Això ens impedeix ser ciutadans i ciutadanes com els altres. Decideixen per nosaltres sense tenir-nos en compte, sentim que no ens tracten amb respecte i que ens discriminen; molts de nosaltres estem incapacitats, per això no ens deixen votar. Ens trobem amb barreres arquitectòniques que ens impedeixen moure’ns amb llibertat o cartells informatius que no entenem, Durant anys ens preparem molt bé en Centres Ocupacionals, però després no tenim oportunitats d’aconseguir treball. Tampoc tenim moltes oportunitats d’aprendre, perquè no tenim l’ajuda que necessitem en l’educació. Molts de nosaltres no podem tenir una parella i formalitzar una família i fins i tot altres persones ens neguen la sexualitat.
Per això reivindiquem un tracte igual, d’adult, de ciutadà. Necessitem que els mitjans donin a la societat una imatge positiva i inclusiva de nosaltres. Demanem a jutges, advocats, metges i fiscals que ens coneguin i que s’infromin abans de signar les nostres sentències d’incapacitació; necessitem ciutats i pobles accessibles per poder participar i col·laborar-hi per aconseguir-ho. L’educació és un dret de tots. Demanem ajut als professionals i les Associacions de Mares i Pares per tenir una educació de qualitat per a tots.
Demanem a empreses i administracions que compleixin amb la llei i reservin ocupació per a les persones amb discapacitat. Necessitem suport per ser independents i viure de manera autònoma com qualsevol persona. Demanem als responsables d’associacions veïnals, culturals, esportives i d’oci que compleixin les normes d’accés a les seves instal·lacions. Igual que nosaltres complim amb totes les normes que ens exigeix la societat.”
L’Associació Sant Tomàs ha volgut fer aquesta petita concentració perquè la societat pugui posar cara a una petita part de les persones de la societat afectades per totes aquestes situacions, intentant així, que tots nosaltres, ens fem una mica més nostre aquests problemes que directa o indirectament ens afecten a tots.
* Podeu veure'n més fotos al següent link.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada