dilluns, 3 de desembre del 2012

Es celebra una primera edició dels premis Toni Manchón de l'Associació Sant Tomàs amb èxit






Els guanyadors del Premi Toni Manchón recullen els premis davant d’un auditori ple i amb una actuació del Mag Xule.

Avui diumenge 2 de desembre a les 6h de la tarda, l’Associació Sant Tomàs i la família de Toni Manchón amb la col·laboració de Mag Xule, han organitzat un acte emmarcat en el dia Internacional de les persones amb discapacitat, celebrat demà arreu del món.

En l’acte s’han entregat els premis als projectes presentats a la primera edició del Premi Toni Manchón per a les persones. Aquest premi ha nascut per la iniciativa d’una família de l’entitat que va perdre el seu fill ara fa poc més d’un any, en agraïment el tracte rebut i essent conscients de l’enorme importància que es tracti amb estima i afecte als usuaris.

Toni Ramírez ha presentat l’acte davant dels 150 assistents destacant la importància de la celebració d’un acte com aquest en un dia com aquest “on gràcies a iniciatives com aquestes fa que es senti orgullós de ser president d’una entitat com Sant Tomàs”. “Una entitat que som tots, tots els que estem avui aquí: els usuaris que són el nostre fer dia rere dia, les famílies que ens recolzeu i ens ajudeu amb el que faci falta, els treballadors que doneu tot el que podeu per oferir un bon tracte als nostres usuaris i també a persones externes, com el Mag Xule, que fan que puguem passar una tarda ben entretinguda.”

Tot seguit, la germana del Toni Manchón, Mª Àngels Manchón, ha volgut agrair l’Associació Sant Tomàs l’esforç i dedicació entregada cap al seu germà, a més de recordar la gran estima per l’Antonio, fill, germà i usuari de la nostra Associació. També ha destacat la seva voluntat perquè premis com aquest se’n puguin beneficiar els usuaris, millorant, una mica més, la seva qualitat de vida.

Tot seguit la responsable de Recursos Humans, Tina González, ha explicat les especificacions de la primera edició del premi Toni Manchón, el qual s’hi han presentat un total de 9 projectes realitzats per professionals o equips de professionals de l’Associació Sant Tomàs que facin atenció directa i que hagin presentat un projecte complint les bases del concurs. La Tina també ha volgut agrair l’esforç que va fer el jurat del projecte format per Josep Ramírez, del Departament d’Educació de la Catalunya Central; Anna Bonafont, directora del CESS; Carme Roquer, membre de la Junta de Sant Tomàs; Mª Àngels Manchón, germana de Toni Manchón i, ella mateixa.

Tot seguit, Toni Ramírez i Josefa Raurell, la mare de Toni Manchón, han estat els responsables d’entregar els obsequis a tots els participants i fer la foto de grup. El Projecte guanyador ha estat el d’autogestors, rebent un xec de 1.500 euros per poder-lo desenvolupar i un diploma.

Autogestors consisteix en un grup d’usuaris de l’entitat amb un professional que es reuneixen quinzenalment per parlar dels temes que els interessa, els seus dubtes i amb la seva manera de veure les coses. Aquest projecte els permet millorar les seves habilitats socials i comunicatives a més d’aprendre coses sobre els temes que els interessa o preocupa.

Tot seguit, hi ha hagut una actuació de Mag Xule, que gràcies als 3.000 “m’agrada” obtinguts a la seva pàgina de perfil del facebook, ha elegit a la nostra entitat per oferir-nos una actuació de màgia de forma desinteressada. Tots els assistents han pogut gaudir dels seus trucs fantàstics. Una molt bona actuació que ha servit per tancar l’acte emmarcat en el dia de les persones amb discapacitat.