dimarts, 13 de novembre del 2012

XEISO s'emporta un dels guardons dels Premis Som Vic


XEISO, la xarxa d’entitats d’Osona en què l'Associació Sant Tomàs en forma part i que vetlla per la inserció sociolaboral de col·lectius amb risc d’exclusió social, va guanyar ahir la tercera edició dels Premis Som Vic junt amb Fòrum de Debats. L’acte es va realitzar a les 20h al Centre Cívic Can Pau Raba amb la presència d’una trentena de persones.

Per part de XEISO va recollir el guardó Mercè Generó, gerent de la Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d’Osona. En els seus parlaments, va destacar que les entitats que formen part de XEISO “tenen un bagatge de molts anys de treballar per les persones" i que, precisament, "s’han unit per poder encarar amb èxit i esperança un futur turbulent, davant del qual no podem recular”. També va dir que “aquest reconeixement ens encoratja a seguir amb la nostra tasca de foment d’una societat més justa i solidària mitjançant la cooperació i el treball conjunt”.

D’altra banda, Antoni Serrat, membre del jurat dels premis, va afirmar que “la tasca de les entitats de XEISO és molt important perquè lluiten per mantenir el territori i evitar un daltabaix social”.

Els premis SomVic , impulsats per la secció local d'ERC de Vic i l'Associació SomVic, van néixer fa tres anys amb la intenció de retre un homenatge simbòlic a aquelles entitats vigatanes que es reconeixen per la seva tasca en la defensa d'uns determinats valors socials des de la ciutat de Vic, “en un moment en què la reivindicació dels valors republicans, democràtics i nacionals és molt necessària”, segons els organitzadors.