dimarts, 13 de novembre del 2012

L’Obra Social la Caixa destina 23.000 € a l’Associació Sant Tomàs de Vic

L’Obra Social la Caixa ha concedit una ajuda per valor de 130.200 euros a cinc projectes socials de Vic. Quatre d’ells són d’inserció socio-laboral (Fundació Universitària Balmes , Càritas Diocesana de Vic,l’ Associació Tapís i Associació Sant Tomàs-PARMO) i el cinquè correspon a un projecte d’interculturalitat i cohesió social (Ajuntament de Vic).

Aquesta convocatòria té com a objectiu oferir suport a les organitzacions no lucratives d’Osona que desenvolupen projectes adreçats a millorar les oportunitats de feina i la inserció sociolaboral de les persones en risc o situació d’exclusió social tant en el mercat laboral ordinari com en el mercat laboral específic.

El projecte seleccionat de l’Associació Sant Tomàs-Parmo és el projecte de millora de la gestió dels recursos formatius i de prospecció de l’entitat. El projecte, el qual ha rebut una ajuda de 23.000€, vol donar resposta a la quantitat de persones amb discapacitat intel·lectual que arriben a l’entitat per demanar ocupació, degut a les dificultats per trobar feina i a les retallades de l'administració pública en polítiques d'ocupació. Algunes d'elles són persones que han perdut la feina o persones que, amb l'orientació i acompanyament necessari, estan preparades per treballar en feines adequades als seus perfils. El projecte pretén augmentar les insercions laborals, oferint com a via itineraris individualitzats d'inserció laboral adequats al col·lectiu. Per les seves característiques, aquests itineraris han d'incloure unes actuacions prèvies i un suport durant el procés d'incorporació a la feina. També s'aplicarà una eina informàtica en la prospecció d'empreses que millori i economitzi la gestió, i la coordinació entre professionals.