dimecres, 9 de maig del 2012

Seixanta persones a la xerrada organitzada per l'AMPA de l'Escola Estel "El patrimoni protegit i la planificació successòria"

El dimarts 8 de maig a les 20:30h ha tingut lloc a l’Escola Estel de Vic la xerrada “El patrimoni protegit i la planificació successòria”. Ha estat organitzada per l’AMPA de l’Escola Estel i oberta a tothom, i ha comptat amb una assistència d’unes 60 persones, bàsicament familiars de persones usuàries dels diferents serveis i centres de Sant Tomàs. Els ponents van ser el notari Valero Soler Martín-Javato de la Notaria Valero Soler de Torelló i l’advocat Ramon Sala del despatx Ignasi Camprubí de Vic. En una primera part l’advocat Ramon Sala va explicar la legislació que era d’aplicació en aquesta àmbit i les intencions del legislador, i en una segona part la intervenció del notari Valero Soler Martín-Javato va ser a l’entorn de temes més operatius i pràctics, també a partir de la seva experiència com a pare d’una persona amb discapacitat.

La xerrada pretenia informar sobre qui, com i amb quines finalitats es pot constituir un patrimoni protegit, què pot formar part d’aquest patrimoni, qui pot fer-hi aportacions, qui l’administra, quin tractament fiscal rep i sobretot i principalment els avantatges que suposa per la persona amb discapacitat. Finalment es va fer un apunt sobre com dur a terme la planificació per a la successió d’aquest patrimoni i es va obrir un torn de paraula.

En una edició anterior l’AMPA ja havia organitzat aquesta xerrada que s’ha tornat a repetir per l’ interès que va suscitar. L’Associació Sant Tomàs agraeix a l’AMPA de l’Escola Estel l’interès per traslladar aquesta tema al col·lectiu de pares, mares, familiars i professionals de Sant Tomàs. Els que estigueu i interessats en aprofundir en el tema en podeu trobar més informació a www.aequitas.org .