dilluns, 21 de maig del 2012

200 persones de l'Associació Sant Tomàs participen a la manifestació de diumenge contra les retallades a la inserció laboral de les persones amb discapacitat


200 treballadors, usuaris i famílies de l’Associació Sant Tomàs van participar ahir diumenge a la jornada de protesta organitzada per l’Associació de Discapacitats intel·lectuals de Catalunya (Dincat) a l’Arc de Triomf de Barcelona.

En total, 14.000 persones (1.500 persones segons la Guardia Urbana), van dempostrar el seu rebuig a les retallades als llocs de treball per a discapacitats.

Durant la manifestació, amb pancartes, crits i xiulets es va criticar que la partida destinada a les Polítiques Actives d’Ocupació a Catalunya es reduiran un 56% respecte la de l’any passat, per aquest motiu podria afectar als Centres Especials de Treball (CET) i deixar sense feina a més de 2.500 discapacitats i persones en risc d’exclusió social a tot Catalunya.

Sota el lema Això si que no. Si ens retalleu ens abandoneu, durant tot el matí del diumenge l’acte va comptar amb diverses activitats lúdiques com una batucada, una actuació castellera o un flashmob.

Com a acte simbòlic s’ha construït i després destruït un mur amb capses de cartró que simbolitza les barreres que es troben algunes persones amb discapacitat per aconseguir la plena inserció laboral.

Entre les personalitats que han assistit a l’esdeveniment hi trobem el Conseller de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya, Josep Lluís Cleries; l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias; el secretari general de CC.OO. de Catalunya, Joan Carles Gallego i el seu omòleg d’UGT, Josep Maria Àlvarez.

A més de Dincat i Amfeina, la mobilització ha comptat també amb el recolzament d’entitats d’ajuda a discapacitats com Actas i Ecom, que recentment ha anunciat un Expedient de Regulació de feina (ERE)

La presidenta de Dincat, Rosa Cadenas, ha reivindicat el dret a una feina protegida pel col·lectiu. Cadenas ha explicat que des de l’Associació es negocia constantment amb les administracions espanyola i catalana per poder donar Servei ajustant-se a una nova subvenció. “La retallada que s’està plantejant no pot ser , no pot anar ni una persona amb discapacitat al carrer”, ha destacat l’organitzadora de l’esdeveniment, que espera que hi hagi un canvi de rumb en aquests ajustaments.

Podeu veure les fotos facilitades per nació digital aquí. i les tirades per l'Associació Sant Tomàs aquí