dijous, 1 de març del 2012

PLA DE FORMACIÓ PEL VOLUNTARIAT

El proper dissabte 17 de març de 2/4 de 10 del matí a les 5 de la tarda, a la finca Sant Tomàs es desenvoluparà un Curs de Voluntariat destinat a la realització d'un pla de formació d’iniciació al voluntariat en el sector de les persones amb discapacitat intel·lectual.

La formació està subvencionada pel consorci de formació contínua de Catalunya i DINCAT. Tots els voluntaris que hi assisteixin gaudiran d’un document que acreditarà la realització del curs.

El curs serà impartit per Sílvia Muñoz; Tècnica del programa Voluntariat – FEAPS Confederació i per José Miquel Almansa; Educador Social i col·laborador de FEAPS.

Els objectius del curs són:

- Assolir les competències necessàries per iniciar-se en l’exercici del voluntariat en el sector de les persones amb discapacitat intel·lectual
- Tenir l’oportunitat de conèixer què és i què representa el voluntariat dins del sector de les persones amb DID.
- Reflexionar sobre el sentit de l’acció voluntària.
- Crear xarxa entre els voluntaris/es DINCAT.

Els continguts són:

- Història i introducció al moviment associatiu.
- Marc contextual FEAPS-DINCAT.
- Perfil del voluntari. Motivacions i raons.
- Paper i funcions del voluntari.
- Drets i deures del voluntari.
- Compromís del voluntariat.
- El voluntari i la persona amb DID.
- Capacitar i desenvolupar actituds.


Si hi voleu participar ompliu el pdf adjunt (descarregar) i feu-lo arribar a l'adreça electrònica: ourrutia@dincat.cat o per fax: 93 490 96 39.

Si hi esteu interessats i formeu part de la Borsa de Voluntariat de l’Associació Sant Tomàs, poseu-vos en contacte amb en Jordi Molas per mitjà de l’adreça electrónica: j.molas@santtomas.cat o al telèfon: 93 885 44 82.

Des de l’Associació Sant Tomàs s’espera que sigui una jornada molt interessant i es convida a tots els voluntaris que hi vulguin assistir.