dilluns, 18 d’abril del 2011

VIC INAUGURA EL RECORREGUT ADAPTAT DEL RIU GURRI RESTAURAT PER TAC-OSONA


El mes de març es va inaugurar el recorregut adaptat del riu Gurri –entre l’aiguabarreig del riu Méder i la Torre de Benages-, una actuació que ha recuperat un camí per anar-hi a passejar o a fer esport però que també s’ha adaptat per tal que les persones amb discapacitat visual el puguin recórrer de forma autònoma així com també les que tenen discapacitat física. L’alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal i el delegat del govern a Catalunya, Joan Rangel, van estar al capdavant d’aquesta inauguració. El projecte s’engloba en un dels objectius de la legislatura de l’Ajuntament de fer senders al costat de tots els rius.

La millora del riu Gurri ha estat realitzada pel servei de jardineria de Tac-Osona. Es va portar a terme l'alliberament de l'espai fluvial ocupat per horts per poder refer marges, sanejar l'espai i plantar-hi arbres i arbustos de ribera autòctons i permetre així, recuperar l'ecosistema autòcton de les riberes dels nostres rius. El resultat obtingut és un espai òptim per gaudir de la natura.

Aquest camí està parcialment adaptat per persones cegues (1000 m) que compten amb senyalització específica i accés autònom a l'espai, amb una guia en el terreny. El camí també s'ha adaptat per persones amb mobilitat reduïda (1700 m). Ambdues actuacions han comptat amb la col·laboració tècnica d'ONCE i ADFO.