dijous, 28 d’abril del 2011

EL ROTARY VIC ORGANITZA UN SOPAR SOLIDARI AMB EL LEMA IL·LUSIONS A TAULA PER UN NOU CDIAP TRIS TRAS VIC




El proper divendres 10 de juny de les vuit a les dotze de la nit, al recinte firal del Sucre de Vic, tindrà lloc el 2n sopar solidari Rotary. Aquesta iniciativa del Rotary Club Vic-Osona, amb el lema “Il·lusions a taula”, pretén obtenir recursos per dotar d’unes noves instal·lacions el servei d’atenció precoç que actualment hi ha a Vic, al carrer de la Riera.

Un CDIAP (centre de desenvolupament infantil i atenció precoç) és un centre especialitzat en desenvolupament infantil que atén a tots els infants de 0 a 6 anys que presenten algun problema o dificultat en el seu desenvolupament o que tenen el risc de patir-lo. A Osona, l’Associació Sant Tomàs gestiona tres establiments sota el nom CDIAP Tris Tras, un a Vic, un altre a Manlleu i un altre a Centelles, atenent en conjunt l’any 2010 gairebé 600 infants, abordant de forma global les necessitats dels infants i de les seves famílies. Actualment, a les mateixes instal·lacions de fa 23 anys, el Tris Tras de Vic atén a més de 360 infants i famílies, una quantitat 9 vegades superior a l’inici.

La creació de nous equipaments per donar cabuda a nous CDIAP o a millorar les instal·lacions dels actuals depèn, i més en un context de pressupostos públics restrictius, de la iniciativa de les entitats gestores, de l’impuls que li puguin donar al projecte i de la complicitat que s’estableixi amb la societat civil.
Tot i la situació econòmica actual, des del Rotary Club i l’Associació Sant Tomàs es marquen l’objectiu ambiciós de superar els prop de 700 assistents de la primera edició ara fa dos anys, dedicada a la Fundació San Joan de Déu pel laboratori de recerca del càncer infantil, on es van recaptar noranta mil euros.  

Els fons permetran que el Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç de Vic canviï d’ubicació, més accessible, i disposi de nous espais perquè els infants que ho necessitin puguin rebre el tractament més adequat que beneficiï la seva evolució, com una sala de psicomotricitat o un nou servei d’hidroteràpia.  També disposar d’un espai i unes instal·lacions que permetin atendre a tots els infants i a les seves famílies amb la qualitat que es mereixen.

Per conèixer en més profunditat en què consisteix el Sopar Solidari Rotary Vic-Osona, aquest dimecres 27 d’abril a les 12 del matí a l’Hotel Arumí, a Santa Eugènia de Berga s'ha presentat als mitjans de comunicació. A l’acte, i hi han assistit Joan Arumí, president del Rotary Club Vic-Osona, Jordi Tañà, responsable de la comissió organitzadora, Toni Ramírez, president de l’Associació Sant Tomàs-PARMO i Carme Godayol, directora del CDIAP Tris Tras.

Si esteu interessats en conèixer de més a prop el projecte, us podeu descarregar el dossier informatiu aquí.
Si esteu interessats en assistir al sopar, contacteu ambmailto:ilusionsataula@gmail.com o truqueu-nos al 93 885 44 82.