dijous, 17 de març del 2011

L'OBRA SOCIAL "La Caixa" FACILITA 85 INSERCIONS A BARCELONA NORD AMB EL PROGRAMA INCORPORA



L'Obra Social "la Caixa" ha facilitat, al llarg del 2010, 85 insercions de persones amb discapacitat i de persones en risc o situació d’exclusió a les comarques d’Osona i Bages-Berguedà a través d’Incorpora, el programa de foment de l'ocupació de l'entitat financera. Un 85% d’aquestes insercions es corresponen a persones amb discapacitat, i un 15% a persones en risc d’exclusió social, a nivell de sexes, el 55% de les persones insertades són homes i la resta dones.

Incorpora té com a principal objectiu establir ponts entre les empreses i les entitats socials que es dediquen a la integració laboral per tal de crear un clima de comprensió i col·laboració entre elles que es tradueixi en oportunitats per aquells qui més ho necessiten.

A Barcelona nord, el programa Incorpora es va posar en marxa l’any 2006 i compta amb la col·laboració de quatre entitats dedicades a la inserció sociolaboral de persones amb discapacitats, o en risc o situació d’exclusió social, amb l'objectiu d'aglutinar esforços per poder treballar conjuntament per tal de desenvolupar el programa. Les entitats amb les quals s’ha renovat el conveni de col·laboració i que conformen el Grup Incorpora Barcelona Nord són:



A banda cal destacar que en el programa Incorpora també hi trobem una representació de Creu Roja, que té un conveni estatal.

El programa Incorpora està adreçat a persones en risc d’exclusió social, prioritàriament immigrants, aturats de llarga durada, persones amb discapacitat i joves amb dificultats per accedir a la primera feina.

Més de 300 empreses visitades

L'insertor laboral és una figura clau per al desenvolupament del programa Incorpora. D'ell depèn l'èxit tant de la persona contractada com de l'empresa contractant. A Barcelona nord, aquests professionals n’han visitat més de 300 durant el 2010 i han aconseguit que 51 d’elles hagin contractat persones amb especials dificultats per trobar feina. A banda s’han fet insercions a través de 34 empreses d’inserció.

La inserció de cada persona en el mercat laboral constitueix un procés personalitzat que inclou actuacions simultànies i posteriors a la contractació. Entre les tasques que realitza el tècnic d’inserció laboral hi ha la prospecció d'empreses, el seguiment del procés de formació del beneficiari, l’acompanyament laboral de les persones inserides, la solució dels possibles conflictes que puguin sorgir en el marc de la relació laboral i el foment de l'adhesió de noves empreses al programa.