divendres, 18 de març del 2011

DIJOUS 24 DE MARÇ DE 2/4 DE 6 A 2/4 DE 9, A LA NOVA LLAR CLARELLA DEL C/ NADAL NÚMERO 16 DE VIC, INAUGURACIÓ I JORNADA DE PORTES OBERTES



El Servei d’Habitatge Clarella inaugura la nova Llar Residència Clarella situada al barri del Nadal, en funcionament des de l’1 de juny i un cop complerta l’adaptació dels usuaris, es fa la jornada de portes obertes dirigida a totes les persones interessades a descobrir-ne el funcionament.

El Servei d’Habitatge Clarella pretén afavorir la màxima independència i l’autonomia afectiva, personal i social dels usuaris en aquells aspectes que tenen a veure amb la vida a la llar i a la comunitat, amb el suport de personal especialitzat durant les 24 hores els 365 dies de l’any.

Des de la seva creació el 23 de gener del 1995, busca afavorir la màxima independència i autonomia personal i social dels usuaris, per tal d’aconseguir una millor qualitat de vida a la llar i a la comunitat.

Durant aquest 2010, el Servei d’Habitatge Clarella ha donat suport a un total de 69 usuaris distribuïts en dues tipologies de suport: Les Llars Residència (LLR) amb 43 places repartides en 3 pisos, 2 a Vic i un a Manlleu i el Servei de Suport a l’Autonomia a la Pròpia Llar (SSAPLL), que ara mateix dóna servei a 22 persones en 2 modalitats; en pisos compartits gestionats per l’Entitat, 12 usuaris, o bé en les llars familiars o d’origen, 10 usuaris.

Les Llars Residència Clarella (LLR), tenen per objecte facilitar de forma temporal o definitiva, una vida independent i desinstitucionalitzada a aquelles persones amb un grau de discapacitat intel·lectual igual o superior al 33%, durant els 365 dies de l’any.

El Servei de Suport a l’Autonomia en la Pròpia Llar (SSAPLL), constitueix una solució vàlida per aquelles persones que necessiten més independència de vida que les persones que estan en una Llar Residència. El servei ofereix dues modalitats segons les capacitats de cadascú: viure sol o amb pisos compartits.

Les persones residents a les dues tipologies de Suport del Servei d’Habitatge, són usuàri/es o treballadors/es d’altres serveis de l’Associació com el Centre Ocupacional (STO-SOI), el Centre Especial de Treball (CET) o el Servei d’Inserció i Formació Laboral. L’opció d’utilitzar qualsevol de les tipologies de suport, els permet tenir una vida més autònoma, funcional i adaptada a les seves necessitats.

En total, 45 professionals del servei (a diferents jornades) són els responsables de donar suport a les activitats del seu dia a dia, tasques de cura de la llar i la relació en la comunitat o activitats per realitzar durant el temps lliure.

El servei d’habitatge en les diferents tipologies de suport donen una tranquil·litat als familiars o persones que en tenen la tutela, ja que disposen d’un servei que té cura dels seus familiars o persones tutelades en l’àmbit d’habitatge.

Actualment és un servei molt sol•licitat, on les noves places són molt necessàries. En un futur pròxim no es descarta l’opció de tenir una nova llar a la zona d’Osona Sud per poder donar servei a més persones.

Així doncs, si voleu conèixer de més a prop la vida en una llar, us esperem el proper dijous 24 de març de 2/4 de 6 a 2/4 de 9 del vespre als baixos del c/Nadal, número 16 de Vic.