dijous, 24 de setembre del 2009

MOLTA ALEGRIA A LA FESTA DEL 10è ANIVERSARI DEL CENTRE RIUDEPERES DE SANT TOMÀS


El passat dissabte 19 de setembre va tenir lloc la celebració del 10è aniversari del Centre Riudeperes. Els actes, acompanyats de sol tota la jornada, van tenir un caire molt festiu i amb molta participació.

A l’acte van ser-hi presents el primer tinent d'alcalde de Calldetenes, Jaume Parramon, l’alcalde de Folgueroles i familiar d’un dels usuaris, Carles Baronet, la directora del centre Montse Codinachs, el gerent de l’entitat Ricard Aceves i el president l’Àngel Andreu.

La festa va començar amb l'actuació de la companyia de trapezistes "Si lo se no me cuelgo" donant la benvinguda als assistents, gairebé 300, i guiant-los cap els patis del centre, on seguidament tindrien lloc tots els actes previstos.

A la una del migdia es van iniciar els parlaments de la mà de Ricard Aceves el qual va cedir la paraula a Montse Codinachs, directora del centre i responsable de donar la benvinguda. Codinachs va fer un agraïment a l’esforç que dia rere dia porten a terme tots els treballadors del centre i la necessitat que així segueixi sent en un futur. També va agrair als ajuntaments propers el seu recolzament. Tot seguit va donar la paraula al primer tinent d'alcalde de Calldetenes, Jaume Parramon, el qual va fer esment de la qualitat del servei que es presta a Riudeperes i va destacar la importància de disposar a la comarca d'un centre d'aquestes característiques.
Seguidament Carles Baronet, alcalde de Folgueroles, va explicar, com a familiar d'un usuari, la seva experiència personal destacant el treball que es fa al centre per a la normalització de la vida dels usuaris.

Finalment, l’Àngel Andreu va fer un breu recorregut històric pels quinze anys de gestions que es van mantenir amb els ens públics per aconseguir el finançament necessari per obrir el Centre Riudeperes. També va fer referència a la implicació i l’esforç dels familiars i de tota la societat osonenca que també van ajudar a l’obertura del centre el 1999.

Amb aquest parlament, l’últim que l’Àngel Andreu feia abans de deixar la presidència de Sant Tomàs el proper 15 d’octubre, va voler agraïr als assistents el suport que ha tingut durant els 25 anys de mandat. Amb el desig de què s'incorpori saba nova a l'entitat va acomiadar-se dels assistents no sense dir que l'Associació pot comptar sempre amb ell. Per finalitzar, la vicepresidenta de la Junta de Sant Tomàs, Carme Roquer, va donar les gràcies a l’Àngel per la seva dedicació a l’entitat durant tots aquests anys.

A continuació va tenir lloc la visita guiada pel centre i seguidament el dinar popular. Per amenitzar tot plegat, el grup de teatre del Club Car van representar esquetxos dels espectacles "Carollywood" i "El museu interactiu" davant d’un públic molt entregat. El final de festa va anar a càrrec del grup musical "Overclean", un duet del Lluçanès que amb el ritme de les seves versions va tancar la jornada festiva.