dimarts, 8 de setembre del 2009

CAIXA PENEDÈS CONTRIBUEIX A L’AMPLIACIÓ I REMODELACIÓ DEL CENTRE OCUPACIONAL DE SANT TOMÀS A CALLDETENES


El divendres 4 de setembre Sant Tomàs va signar un acord de col·laboració amb Caixa Penedès per mitjà del qual l’Obra Social de l’entitat financera contribuirà al finançament d’una part del projecte de reforma i ampliació del centre ocupacional de Calldetenes. En concret, Caixa Penedès farà una aportació de 137.000 euros.

L’objectiu principal d’aquestes obres és, d’una banda, ampliar la capacitat assistencial del centre (que passarà a tenir 95 places) i, de l’altra, millorar-ne les instal·lacions i equipaments per tal d’adequar-lo a les necessitats de tots els usuaris. Així, el projecte de reforma i ampliació contempla la creació de 20 noves places, que se sumen a les 75 ja existents, sobre una superfície total de gairebé 950 metres quadrats. Igualment, el projecte de reforma inclou millores tècniques pel que fa al condicionament de les instal·lacions a les necessitats assistencials dels usuaris del centre com l’adequació per poder utilitzar grues i cadires de rodes en tot l’equipament, intervenir en base a tècniques rehabilitadores i de teràpia ocupacional en espais dissenyats de manera expressa o implementar activitats d’estimulació cognitiva. L’equipament de Calldetenes és un edifici amb 30 anys d’antiguitat que pràcticament no ha sofert remodelacions.

L’acte de presentació de l’acord va comptar amb l’assistència de: Ricard Aceves, gerent de l’Associació; Àngel Andreu, president de Sant Tomàs; Abel Fontanet, director del centre ocupacional Tac-Osona; Josep F. Cortés, cap de l’Obra Social de Caixa Penedès; Pere Casas, cap de zona de Caixa Penedès, i Maria Antònia Bansell, directora de la l’oficina de Vic.