divendres, 4 d’octubre del 2019

Sant Tomàs participa en el Dia Internacional de la Fisioteràpia per divulgar l’activitat física inclusiva

El dissabte 28 de setembre es va celebrar a Vic el Dia Internacional de la Fisioteràpia (DIFT) amb una jornada ludicoesportiva que van organitzar l’escola l’Estel i el Centre Ocupacional Sant Tomàs. La jornada es va fer en el marc de les activitats promogudes pel Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya amb la intenció d’apropar la fisioteràpia a la població en general, fomentar la salut i divulgar l'activitat física inclusiva.


L’escenari de fusta de la Rambla del Passeig de Vic va acollir l’activitat física “Ens movem junts”, organitzada pel Centre Ocupacional, en què es van fer exercicis aeròbics, de força i resistència muscular i de flexibilitat i mobilitat articular. L’activitat va estar dirigida conjuntament per fisioterapeutes del centre i per dues persones ateses al centre, que han estat formades i capacitades per ser líders esportius en activitat física a través d'un projecte de la Universitat de Barcelona i la Universitat Ramon Llull durant un període de 6 sessions al Servei d'Esports de la Universitat de Barcelona.


Des de l’Estel es va oferir la sessió “Reptes Cooperatius”, una activitat amb un objectiu clar i motivador que només es podia superar amb la participació activa de tots els membres del grup, deixant de banda la idea de la competició i incloent tots els membres per poder assolir-lo, afavorint així la inclusió grupal.