dilluns, 11 de març del 2019

Tots podem votar! Exerceix el teu dret!

Cal comprovar que som a les llistes del cens, de l'11 al 18 de març

Les persones amb discapacitat intel·lectual o del desenvolupament que no podien votar ara sí que ho podran fer, perquè des del desembre passat ha canviat la Llei Electoral i tothom té dret a vot o sufragi.

Aquest any hi ha eleccions generals el 28 d’abril i eleccions municipals i europees el 26 de maig.


En principi, l’Administració ha de donar d'alta al cens electoral a totes les persones amb discapacitat intel·lectual que no podien votar fins ara, però per assegurar el dret a vot cal estar atents a si constem o no al cens electoral, que és el llistat oficial on hi ha totes les persones que poden votar. 

Cal fer la consulta a l'Ajuntament on estigueu empadronats. El període per comprovar si formem part del cens de les eleccions del 28 d’abril és de l’11 al 18 de març, i per les eleccions municipals i europees la consulta es podrà fer del 8 al 15 d'abril. 

Si no us trobeu a la llista del cens o les vostres dades estan malament, cal reclamar. S'ha d'omplir un formulari i enviar-lo a la Delegació Provincial de l'Oficina del Cens Electoral.

Per a més informació, cliqueu aquí i per qualsevol dubte o consulta us podeu adreçar a Sant Tomàs al 93 885 44 82 o a info@santtomas.cat i us ajudarem.