dijous, 22 de febrer del 2018

Sant Tomàs presenta unes bones pràctiques en una trobada del Programa Incorpora

Sant Tomàs forma part del Programa del Programa Incorpora de “la Caixa” des del 2008 i des del 2015 és també Punt Formatiu Incorpora. Aquest programa té la finalitat de facilitar formació i la inserció laboral a les persones en situació de vulnerabilitat i amb risc d'exclusió social.

El 15 de febrer passat la responsable del Punt Formatiu Incorpora de Sant Tomàs, Anna Masnou, va presentar unes bones pràctiques en una reunió tècnica de les entitats del Programa Incorpora que es va fer a Barcelona. 

Davant de representants de més de 80 entitats del Programa, Masnou va destacar dos aspectes del Punt Formatiu Incorpora al nostre territori. Per una banda, la necessitat de flexibilitat per part dels cursos de formació que es duen a terme, perquè s'adaptin a les necessitats de contractació de l'empresa i al mercat de treball, i també a les necessitats i característiques dels beneficiaris que participen en el curs.




L'altre aspecte que va destacar és l'apoderament de la persona, que es treballa a través de diferents dinàmiques grupals, que deixen constància del camí fet i l'evolució competencial durant el curs, i on el grup esdevé també un agent potenciador.

Al llarg d'aquest anys s'han realitzat cursos com: auxiliar de reposició i magatzem, ajudant de granja, cambrer i ajudant de cuina, atenció al client, etc.