dimarts, 24 de gener del 2017

Sant Tomàs reclama que els pressupostos de la Generalitat incorporin recursos per fer front a la pujada del Salari Mínim Interprofessional

L’Associació Sant Tomàs reclama que els pressupostos de la Generalitat incorporin recursos per fer front a la pujada del 8% del Salari Mínim Interprofessional (SMI) i així poder continuar fent inclusió laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual.

Sant Tomàs fa aquesta demanda juntament amb totes les entitats que formen part de Dincat Federació, que agrupa 300 entitats socials i representa els drets de més de 30.000 persones amb discapacitat intel·lectual o del desenvolupament a Catalunya, i d’AEES Dincat, organització patronal del sector de la discapacitat intel·lectual o del desenvolupament a Catalunya, que agrupa més de 200 entitats sense afany de lucre que donen feina a 7.000 treballadors amb discapacitat.

Les organitzacions representatives de la discapacitat intel·lectual a Catalunya urgeixen una resposta per afrontar la pujada del SMI que va entrar en vigor l'1 de gener de 2017 i que l’ha deixat en 707,70 €/mes en lloc dels 655,20 €/mes de 2016. L’augment del 8% del SMI comportarà un cost de quasi 7 milions per als Centres Especials de Treball (CET) sense ànim de lucre on treballen persones amb discapacitat amb especials dificultats.



La desitjable millora de les condicions salarials pot acabar generant pèrdua de llocs de treball de persones amb discapacitat amb especials dificultats si les Administracions Públiques no destinen més recursos a la inclusió laboral d’aquestes persones.

Les greus retallades sofertes des de 2011 han generat una situació econòmica precària que impossibilita a les entitats fer front a aquesta nova despesa i a més cal destacar que els recursos provinents de l’estat espanyol són insuficients, ja que han passat de 55 milions d’euros el 2011 a 33 milions d’euros el 2016.

Per evitar que la millora dels salaris acabi generant una pèrdua de llocs de treball, es reclama al Govern de la Generalitat que contempli una dotació pressupostària suficient per a les subvencions als CET, que incorpori l’increment que suposarà l’actualització del SMI per a les persones amb discapacitat amb especials dificultats. Per això és necessari que s’inclogui dins dels pressupostos una dotació econòmica que solucioni aquest risc.

L’augment del SMI s’emmarca en un context de retallades que han deixat moltes entitats en una situació econòmica precària. Des de l’any 2011 les dotacions pressupostàries per cobrir les subvencions als treballadors dels CET són insuficients. A més, s’ha bloquejat l’accés a les subvencions per a nous treballadors amb discapacitat als CET, mesura coneguda com a “topall”, i s’ha eliminat la subvenció per creació de llocs de treball. A tot això es suma una situació financera crítica de moltes entitats pels retards en els pagaments de les Administracions.


1 comentari:

Melissa hogan ha dit...

Ben je een huis of een vrouw? Het heeft enige financiële spanning of heeft geld nodig, onze methode biedt de mogelijkheid om het bedrag van de benodigde lening aan te geven en ook de duur waarmee de lening met een rentevoet van 3% volledig kan worden verkregen variëren van $ 3.000 tot $ 150.000. $ 00. Dit geeft u een echte kans om de nodige fondsen te verkrijgen. De geïnteresseerde kandidaten moeten per e-mail contact opnemen met. zennitloanfirm@gmail.com !!!!!!!!!!!!! ..............................