dijous, 27 d’octubre del 2016

Visita a entitats del País Basc de l'àmbit de la discapacitat intel·lectual

Dues professionals de l'Àrea Residencial i d'Habitatge de Sant Tomàs han participat en un viatge de treball al País Basc per visitar diverses entitats que treballen en l'àmbit de la discapacitat intel·lectual, amb la finalitat de conèixer com funcionen i s’organitzen. La visita, organitzada per la Coordinadora de Centres de Profunds de Catalunya, es fa fer el 18 i 19 d’octubre i hi van participar 25 professionals catalans del sector.

El dimarts 18, la jornada va començar amb la visita al centre Zubieta (Hondarribia) de la Fundació Uliazpi, que té una residència que acull 71 persones i disposa de 15 places de centre de dia. També ofereix servei de respir a persones amb discapacitat intel·lectual i necessitat de suport generalitzat. El coordinador psicopedagògic del centre, Pako Mendiazábal, va presentar el seu model d’atenció i posteriorment va acompanyar els professionals a visitar les diferents instal·lacions.


A la tarda, els professionals catalans van conèixer l’Associació Aspace Guipuzkoa, que atén persones amb paràlisi cerebral i altres alteracions. La responsable de centre, Begoña Castellano, va atendre i donar resposta als dubtes i qüestions que se li van plantejar.

El dimecres 19, la visita es va centrar en l'Associació guipuzkoana d'autisme Gautena. La presentació va anar a càrrec del director general de l'entitat,  Ramón Barinaga. Posteriorment, Agustín Illera i Félix Arregi van donar a conèixer el servei d'atenció de dia i el servei d'habitatge, respectivament.


Des de l'Àrea Residencial i d'Habitatge de Sant Tomàs es valora aquest viatge com a una experiència molt gratificant i profitosa, ja que es van poder conèixer les realitats i funcionaments dels diversos centres i serveis, i alhora també va servir per compartir amb altres professionals necessitats i coneixements sobre la discapacitat intel·lectual.