dijous, 27 d’octubre del 2016

Els grups d'autogestors de Sant Tomàs participen a la setena Trobada d'autogestors de Catalunya

El dissabte 22 d'octubre, els dos grups d'autogestors de l'Assocacició Sant Tomàs-PARMO, "Protagonistes" i "Oasis", van participar a la setena Trobada d'Autogestors de Catalunya, que enguany es va celebrar a la ciutat de Girona. 

La trobada va ser organitzada pels grups d’autogestors "Autopodem", de la Fundació Astrid 21 i "Trèvol", de la Fundació Ramon Noguera, i amb el suport de Dincat.

Grups d'autogestors de Sant Tomàs a la trobada de Girona

El tema central d'aquesta edició va ser l'autodeterminació i el dret a decidir de les persones amb discapacitat. El lema "Volem decidir, és el nostre futur!", proposat pels autogestors de Sant Tomàs, va ser va ser l'escollit per Dincat per encapçalar la trobada.

L'acte inaugural fou presidit per Rosa M. Cadena, presidenta de Dincat, i per l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, que va donar la benvinguda a tots els nois i noies a la ciutat.

Al llarg de la jornada, els autogestors de Sant Tomàs van poder participar a diferents tallers i van assistir a la presentació del Consell de Participació de Persones amb Discapacitat de Dincat. Va ser una jornada que van valorar com a molt interessant i profitosa i un bon estímul per seguir endavant amb els grups d'autogestors.

L’autogestió és el procés que permet a les persones amb discapacitat intel·lectual desenvolupar-se mitjançant l’adquisició de les aptituds convenients i amb els suports adequats. Els grups d’autogestió potencien que les persones amb discapacitat intel·lectual parlin per elles mateixes i representin els seus interessos, esdevinguin protagonistes de les seves vides i participin en la societat perquè sigui realment inclusiva.