dimarts, 14 de juny del 2016

L'Associació Sant Tomàs assisteix a una Jornada sobre "La gestió interdisciplinària de la malaltia professional"

L'Associació Sant Tomàs va assistir a una Jornada per a la millora de la gestió en prevenció de riscos laborals, organitzada per Asepeyo Mútua a l’Auditori Josep Irla de Girona, sobre “La gestió interdisciplinària de la malaltia professional”.

La finalitat de la jornada era aclarir el concepte de malaltia professional diferenciant-la del d’accident de treball i de malaltia comuna. Es va tenir l’oportunitat d’escoltar i abordar en un mateix acte als diferents agents implicats en la seva detecció, prevenció, tractament i valoració de la gestió dels casos de malaltia professional des de diferents perspectives: des la Mútua, els criteris d’actuació de la Inspecció de Treball (ITSS), així com, les obligacions de l’empresa davant la declaració d’una malaltia professional i les bones pràctiques desenvolupades en la prevenció d’aquestes, per poder entendre que la seva gestió ha de ser interdisciplinària.

En l’àmbit de les responsabilitats de les empreses en relació a les MMPP, es van exposar actuacions que ajuden a prevenir-les i els sistemes d’anàlisis de les possibles causes per tal d’evitar la seva repetició i reconduir la possible sinistralitat. Es van tractar els aspectes legals i normatius, relacionats directament amb la gestió de la malaltia professional. La jornada anava dirigida a les persones amb responsabilitats en l’àmbit de la prevenció de riscos laborals de les empreses associades a Asepeyo, amb l’objectiu que amb la seva acció es contribueixi a la millora de les seves condicions de treball i seguretat i salut laboral.