dijous, 3 de setembre del 2015

Informació de Dincat: “La ciutadania en qüestió”: taula rodona sobre el dret de sufragi.

• Dincat i el Col·legi d'Advocats de Barcelona organitzen aquest debat per al 16 de setembre a les 18:30h a la seu de l'ICAB.

• Hi participen advocats, jutges, fiscals i l'Observatori de Drets de Dincat, a més del Síndic de Greuges de Catalunya.


En plena campanya de les eleccions autonòmiques, Dincat continua amb la campanya "Tens dret a votar. Ho saps?", que defensa el dret de vot i a la vida política de les persones amb discapacitat intel·lectual. La federació, junt amb elCol·legi de l'Advocacia de Barcelona, organitzen la taula rodona "La ciutadania en qüestió: l'exercici de la capacitat jurídica i els drets polítics de les persones amb discapacitat intel·lectual". L'acte se celebra el dimecres 16 de setembre a les 18:30h a la seu del Col·legi de l'Advocacia (Carrer Mallorca, 283. Barcelona).

Un dels objectius de la campanya és sensibilitzar als diferents agents jurídics sobre la vulneració d'aquest dret en especial a les persones que tenen modificada la capacitat d'obrar (incapacitació) i com advocats, jutges i fiscals poden canviar les seves pràctiques per adaptar-se als principis de la Convenció de l'ONUsobre els Drets de les Persones amb Discapacitat. Per això, la taula compta amb:

• Luis Rodríguez, representant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i magistrat de l'Audiència Provincial de Barcelona

• Víctor Alegret, fiscal de l'Audiència Provincial de Barcelona

• Oriol Rusca, degà de l'Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Barcelona

• Dolors Torrents, membre de l'Observatori de Drets de Dincat

L'obertura és a càrrec de Rafael Ribó, Síndic de Greuges de Catalunya, que ha elaborat una resolució que deixa constància que, aproximadament, 4.000 persones no poden exercir el dret de vot a Catalunya, entre les quals persones ambdiscapacitat intel·lectual.

L'acte s'adreça sobretot a persones que tenen modificada la capacitat d'obrar(incapacitades), a famílies que s'estan plantejant iniciar aquest procés, a professionals de les entitats i a advocats.

Es prega confirmació prèvia a ffortun@dincat.cat o actes@icab.cat 

Més informació: