diumenge, 19 d’abril del 2015

Sessió informativa a les famílies del Centre Riudeperes



Ahir dissabte 18 d’abril sessió informativa amb una cinquantena de familiars del Centre Riudeperes sobre el copagament. Un copagament que actualment afecta els usuaris del centre i que, en un futur, es podria traslladar a altres serveis assistencials.

Sant Tomàs dóna suport a les famílies afectades per un sistema de copagament injust, doncs tal com es planteja vulnera els drets de les persones amb discapacitat i els de les seves famílies, deixant-les en una situació de pobresa i desemparament, reduint considerablement la seva qualitat de vida.
Defensem un sistema coherent de concertació que impliqui un copagament més just i demanem que es revisi el seu sistema de càlcul.

Ara, més que mai, hem de sumar esforços per la defensa dels drets de les persones, doncs d’això en dependrà el seu futur i la sostenibilitat dels serveis assistencials de les nostres entitats les quals, indirectament, també surten perjudicades com a consequència d’un sistema de copagament excessiu i confiscatori. Tots plegats tenim el deure de defensar-ho i per això cal actuar de manera àgil i contundent.

Sant Tomàs junt a altres entitats ha impulsat un manifest, en el que les entitats que s’hi adhereixin es comprometin a actuar d’ara endavant, conjuntament, amb totes les eines del sistema democràtic, encetant les accions que calgui en defensa de les persones amb discapacitat, donant suport als particulars, entitats i col•lectius d’arreu del nostre país, afectats per un copagament abusiu i estimulant les institucions públiques a donar suport a les demandes de famílies i entitats.