dimarts, 15 de juliol del 2014

Un total de 5 persones de Tac Osona han estat treballant en la recuperació i millora de 24,23 ha d’espais oberts de la finca pública del Matagalls, propietat de la Diputació de Girona.







Ahir, membres de la diputació i representants polítics van presentar a Viladrau els treballs de recuperació d'espais oberts i pastures del Matagalls, dins del Parc Natural del Montseny, propietat de la Diputació de Girona i on Tac Osona n'ha portat a terme l'execusió d'una part de les feines.

Concretament 5 persones del Tac han portat a terme tots els treballs de desbrossament i també han col·locat tancats mòbils. Així mateix, diversos ramaders de la zona han col·laborat en la gestió i el manteniment de les pastures recuperades, gràcies a la presència dels seus ramats en aquests nous espais. Actualment, ja hi pastura un ramat de 10 vaques, i està previst que aviat arribi als 17 caps. A més, les parts altes de les pastures recuperades mitjançant cremes prescrites les manté en l'actualitat un ramat de 200 ovelles.

L’objectiu de recuperació i millora dels del Matagalls és la preservació de la diversitat biològica de les pastures, íntimament lligada a l'activitat ramadera, així com contribuir a engegar polítiques d’estímul que vetllin per la continuïtat d’aquesta activitat secular dins del massís del Montseny.

Aquesta iniciativa s’emmarca en el conveni de col·laboració entre la Diputació de Girona i l’Obra Social “la Caixa” en matèria d'espais naturals i energies renovables, el qual té un doble objectiu: la millora d'espais naturals i la integració laboral de persones en risc d'exclusió social.