dimarts, 22 d’octubre del 2013

Participa al pla de formació de Dincat per als voluntaris de Sant Tomàs



Aquest dissabte 26 d’octubre, a la sala d’actes del Centre Ocupacional situat a ctra. de Folgueroles de Calldetenes, tindrà lloc un pla de formació d’iniciació al voluntariat en el sector de les persones amb discapacitat intel·lectual.

L’Associació Sant Tomàs juntament amb Dincat ofereix aquesta formació a voluntaris o futurs voluntaris.  La jornada permetrà assolir les competències necessàries per iniciar-se en l’exercici del voluntariat en el sector de les persones amb discapacitat intel·lectual  a més de conèixer i saber què representa el voluntariat dins del sector de les persones amb DID, reflexionar sobre el sentit de l’acció voluntària i crear xarxa entre els voluntaris de Sant Tomàs.

Els continguts de la jornada estaran impartits per Noemí Cortés (formadora programa voluntariat  i col·laboradora de Dincat) i per José Miguel Almansa (educador social i col·laborador Feaps). El pla de formació consta de 3 mòduls, el primer exposarà la història i la introducció al moviment associatiu a més del Marc contextual  Feaps-Dincat.  El 2n mòdul es basarà en el perfil del voluntari, les motivacions que l’han portat a ser voluntari, una definició del seu paper i les seves funcions a més dels seus drets, deures i el compromís del voluntariat. Finalment el  3r mòdul estarà centrat en el voluntari i la persona amb Discapacitat intel·lectual i en com capacitar i desenvolupar actituds. 

Així doncs, si sou nous en el voluntariat i teniu ganes de participar en aquest pla de formació, només cal que us inscriviu omplint aquest formulari i ho enviïs o a voluntaris@santtomas.cat