dilluns, 18 d’octubre del 2010

L’ASSOCIACIÓ SANT TOMÀS INAUGURA EL NOU CENTRE OCUPACIONAL DE CALLDETENES


Aproximadament 400 persones assisteixen a l’acte on la consellera d’Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, acompanyada del 1r tinent alcalde de Calldetenes, Jaume Parramon, el president del Consell Comarcal d’Osona, Miquel Arisa, el delegat del Govern a la Catalunya Central, Jordi Fàbrega, el director dels Serveis Territorials d’Acció Social i Ciutadania a Barcelona, Josep Gonzàlez-Cambray i el director general de la Fundació ONCE, Luís Crespo, van assistir dissabte a la inauguració i jornada de portes obertes del centre ocupacional de l’Associació Sant Tomàs.

A 2/4 de 12h del matí, Carme Capdevila, acompanyada per 3 usuaris del Centre Ocupacional, va inaugurar les instal•lacions amb la tallada de cinta. Tot seguit, tota la comitiva va iniciar el recorregut on usuaris/ies i educadores del Centre Ocupacional van explicar en primera persona les activitats que es realitzen al centre.

El recorregut va finalitzar al menjador on, habilitat com a sala d’actes, va tenir lloc els parlaments. Toni Ramírez va ser el responsable d’encetar-los i, qui a més d’agrair l’assistència, va destacar les dificultats que han passat els usuaris del Centre Ocupacional des del 2006, any en què van començar les obres i que a causa de problemes financers es van haver de parar.

Seguidament, Luís Crespo, Director General de la Fundació ONCE, qui també ha col•laborat amb el finançament de l’obra, va insistir en la importància de l’existència d’entitats inclusives com l’Associació Sant Tomàs a la societat espanyola, una societat amb quatre milions de persones amb discapacitat. A continuació, Arisa, va destacar la tasca que l’Associació Sant Tomàs desenvolupa dins la comarca d’Osona i la importància de l’existència d’aquesta. Parramon, en representació de l’alcalde de Calldetenes Jaume Mas, també va exposar el seu entusiasme en disposar d’unes instal•lacions tant millorades en el seu municipi.

Finalment, la consellera Carme Capdevila va transmetre la seva satisfacció cada cop que acudeix als actes que organitza l’Associació Sant Tomàs i comprova que a tots, hi ha una gran participació i implicació per part de les famílies. Una implicació i compromís dels pares i mares que juntament amb l’esforç de la junta i els professionals fan que Sant Tomàs sigui una entitat forta.

Per tancar l’acte, a l’exterior de l’edifici hi havia un aperitiu per a tothom realitzat pel servei de Cuina de Sant Tomàs. L’actuació de la Colla gegantera de Roda de Ter i la música dixie del grup “RiverTer dixieland” van amenitzar la festa.