dijous, 15 d’abril del 2010

EL DEPARTAMENT DE TREBALL APOSTA PER L'OSONA INCLUSIVA

El Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya ha atorgat 45.000€ al projecte "Osona Inclusiva" liderat per la XEISO. L'import serà destinat a la contractació d’una persona responsable de gestionar el projecte i fer-ne la seva difusió.

XEISO (Xarxa d’Entitats d’Inserció Socio Laboral d’Osona) està integrat per l’Associació Sant Tomàs, Centre Especial de Treball Cooperativa Calandra, Fundació Humanitària Dr. Trueta, Fundació Privada Centre Mèdic Psicopedagògic d’Osona, Creu Roja a Osona, ADFO (Associació disminuïts físics d’Osona) i Associació Tapís. Totes les entitats integrants treballen per la inserció dels col·lectius desafavorits en el mercat de treball d’Osona i manifesten l’interès de constituir i treballar en el marc d’una xarxa osonenca per generar sinèrgies i millorar la qualitat del seu treball.

El grup s'ha creat amb l’objectiu de realitzar un projecte comú per garantir la igualtat d'oportunitats en l'accés al món laboral i la sensibilització a les empreses per la contractació de persones amb problemes de discapacitat intel·lectual, física, psíquica, malaltia mental o risc d’exclusió social a la comarca d’Osona. També pretén promocionar i consolidar el treball en xarxa d’empreses inclusives i de les entitats socials i estimular els diferents programes de suport a la formació i contractació dels col·lectius desafavorits en el mercat de treball.