dimecres, 27 de febrer del 2008

PROGRAMA TACIS DE COOPERACIÓ INTERNACIONAL

Manel Palou, Director de SINERGRUP, i Ricard Aceves, gerent de Sant Tomàs, acompanyant a la delegació russa.

SINERGRUP participa en el Programa TACIS de cooperació entre la Unió europea i la Federació Russa. El projecte en què es concreta la participació s'anomena " Malformacions congènites i anormalitats genètiques. Una aproximació a la discapacitat en la primera infantesa mèdica i social". A través d’aquest projecte s’ha permès que professionals de la regió russa de Novocibirsk coneguin la primera atenció mèdica i les xarxes d'estimulació precoç francesa (Toulouse), belga (Brusel·les) i catalana (Barcelona) per tal de desenvolupar el seu propi model.

Del 23 al 26 de febrer SINERGRUP ha acollit la delegació russa. Aquesta delegació, integrada per la Dtra. Gral. de la regió de Novocibirsk, 9 metges, entre pediatres i neuropediatres, una psicòloga i una pedagoga, van visitar diferents institucions de Barcelona: un CDIAP i la unitat de neonatologia de Sant Joan de Déu.

Per aquest projecte SINERGRUP s'ha posat d'acord amb la UCAP (Unió de Centres d'Atenció Precoç de Catalunya), i després de la visita de la delegació russa 2 tècnics recomanats per la UCAP: Manuela Fernández, psicòloga clínica i gerent del CDIAP Baula, i M. Asunción Aracil, metge neuropediatra, viatjaran a Rússia el proper mes de juny per impartir formació in-situ, juntament amb col·legues francesos i belgues.