dijous, 16 de maig del 2019

Sant Tomàs explica el projecte per fer una residència i un centre de dia a les Serrasses de Torelló

El president de Sant Tomàs, Antoni Ramírez, el director general, Ricard Aceves, i el director de l’àrea social i educativa, Abel Fontanet, es van reunir ahir amb els candidats a l’alcaldia de Torelló dels partits que actualment tenen representació al consistori, per exposar-los el projecte de Sant Tomàs per fer una residència i un centre de dia a l’antic hotel de les Serrasses.

Ramírez va explicar que si es concreta l’operació de compra de l’hotel per part de l’Ajuntament de Torelló, i en base a un acord de cessió per un mínim de 30 anys a Sant Tomàs, es procediria a rehabilitar les instal·lacions de l’hotel abandonat per destinar-les a residència per a persones amb discapacitat intel·lectual d’edat avançada i centre de dia obert a tothom.


El col·lectiu de persones que atén Sant Tomàs cada vegada té més esperança de vida i està més envellit. Actualment Sant Tomà té més de 50 persones en llista d’espera de la comarca per obtenir plaça de llar-residència, 20 d’elles de la zona d’influència de Torelló. Aquest equipament donaria resposta a aquesta necessitat.

Aceves va destacar la bona ubicació de l’edifici de les Serrasses, que permetria donar servei a persones de la part nord de la comarca d'Osona, i el fet que disposi d’aparcament propi. I també va remarcar que l’estructura de l’edifici, amb 10 habitacions per planta, ofereix moltes possibilitats, i permetria fer la reforma per fases.

A més, també es podrien habilitar altres espais com ara la sala polivalent, on es podria fer un centre de dia plantejat com a centre cívic obert a tothom, cosa que encara faria més interessant aquest equipament pel conjunt de la població de Torelló.

Fontanet va explicar que aquest centre cívic tindria una gestió com la que ja fa actualment Sant Tomàs al Centre Cívic Santa Anna de Vic, per part de persones ateses a Sant Tomàs, i que està tenint molt bona acollida. A més, això faria possible que persones usuàries del Centre Ocupacional que són de Torelló o de la seva àrea d’influència i que actualment van a Manlleu o a Calldetenes, poguessin romandre a Torelló.

Aceves ha explicat que Sant Tomàs assumiria la reforma i l’equipament de l’edifici amb fons propis i amb l’obtenció de finançament públic i privat.