dijous, 23 de maig del 2019

L’Estel participa a l’exposició “Art+Escola+Refugi” del Centre d’Arts Contemporànies de Vic

El projecte de l’escola l’Estel de Sant Tomàs és un dels que s’exposa en la mostra “Art+Escola+Refugi”,que es pot visitar a ACVic Centre d’Arts Contemporànies de Vic (C. Sant Francesc, 1) fins al 27 de juliol.

L’exposició s’ha realitzat a partir dels projectes que s’han dut a terme en els centres educatius participants al programa Art i Escola 08 entorn del concepte Refugi. Aquest any els alumnes havien de treballar a l’entorn de la idea de refugi, de protecció contra un perill, una inclemència. Pot ser un espai on amagar-se, on protegir-se de les pors, dels altres o fins i tot d’un mateix.

A l’Estel els alumnes de Primària II han dut a terme el treball durant el segon trimestre de curs, a les hores de visual i plàstica i d’educació física. Els alumnes de l’Estel han jugat amb molts refugis diferents (caixes de cartró, iglús, coves de la roba....) i sempre buscaven la mirada de les seves mestres, la seva complicitat, abraçades, somriures... El cos de les mestres és el refugi dels alumnes, la seva presència fa que se sentin en un lloc tranquil i bé, s'hi senten acolllits. El cos és el refugi.

Els alumnes dels diferents centres educatius han experimentat amb l’escultura, la fotografia, les perfomances, la pintura... fent accions artístiques diverses.

Art i Escola promou i posa en valor la presència de l’art a les escoles, i està impulsat pel Centre de Recursos Pedagògics (CRP) d'Osona i l’ACVic Centre d'Arts Contemporànies de Vic.