dimecres, 22 de maig del 2019

Persones ateses a Sant Tomàs són sòcies al Banc del Temps de Vic

Un grup de persones de Sant Tomàs que participen en la gestió del Centre Cívic Santa Anna, projecte compartir amb l'Ajuntament de Vic, es fan sòcies del Banc del Temps de Vic, una de les entitats amb seu al centre cívic.

El Banc del Temps és una iniciativa en la qual s'intercanvien habilitats, coneixements, serveis puntals, etc. entre els membres sense utilitzar diners, sinó que únicament es comptabilitzen les hores de servei prestat i rebut.


Una de les propostes que es realitzen durant el mes de maig i juny són les caminades del Banc del Temps, sortides que es fan cada divendres de les 10 h a les 12 h del matí des del Centre Cívic i obertes a tota la ciutadania. El punt de trobada és el mateix centre cívic i conviden a tothom a sumar-s'hi.


Al llarg d'aquests mesos hi ha hagut intercanvis de tota mena, manteniment de jardins, comprar el pa a canvi de rebre classes de francès, de cuina, d'informàtica, de labors. 





Les persones ateses estan gaudint molt d'aquests intercanvis i s'ha creat una molt bona relació entre les diferents persones que en formen part.




La participació en el Banc del Temps prou l'autonomia de la persona, fomenta el seu apoderament i la seva participació com a agents actius en l'entorn comunitari pròxim. És una oportunitat de conèixer-nos i confiar en els altres, i fa palès que la inclusió és compromís i voluntat de tota la ciutadania.