divendres, 10 de maig del 2019

Sant Tomàs acull alumnes del Roser de Sant Julià que fan el Servei Comunitari

Per primer any, Sant Tomàs acull un grup d’alumnes de 3r d’ESO del col·legi El Roser de Sant Julià de Vilatorta que aquest curs fan el Servei Comunitari.

El Servei Comunitari és un instrument per desenvolupar una de les competències bàsiques marcades pel currículum de secundària, la competència social i ciutadana.

Té com a objectiu garantir que els estudiants al llarg de la seva trajectòria escolar i en el marc curricular experimentin i protagonitzin accions de compromís cívic, aprenguin en l’exercici actiu de la ciutadania i posin en joc els seus coneixements i capacitats al servei de la comunitat.

És una proposta educativa que combina processos d’aprenentatge i de servei a la comunitat en un sol projecte on l’alumne posa el seu coneixement i competències al servei dels altres. Aprèn a ser un ciutadà des de la pràctica.

Des del 30 d’abril i durant el mes de maig, un total de 15 alumnes del Roser aniran al Centre Ocupacional de Calldetenes a fer 10 hores de Servei Comunitari. Els 15 alumnes s’han repartit en 5 grups de 3 persones, i cada setmana un d’aquests grups acudeix 4 dies al Centre Ocupacional, de 15 a 17.30 hores, per participar en activitats diferents amb l’objectiu que puguin donar suport a l’educador. Com es pot comprovar a les fotos que acompanyen aquesta entrada, les activitats són variades i en elles els alumnes es troben amb diferents nivells de necessitat de suport de les persones ateses.

Per ara està essent una experiència enriquidora per les dues parts. Els alumnes tenen l’oportunitat de participar del dia a dia del centre i ser competents i les persones ateses tenen ocasió de relacionar-se amb gent nova i veure altres maneres de fer.