divendres, 10 de maig del 2019

En el que portem d'any 7 persones d'Eina s'incorporen a diferents empreses de la comarca

El primer quadrimestre d’aquest any 7 persones han començat a treballar amb el suport d’Eina, el Centre de formació i inserció laboral de Sant Tomàs, a diferents empreses de la comarca. Aquestes noves incorporacions se sumen a les més de 100 persones a qui Eina ja fa el suport i seguiment.

Una d’aquestes 7 persones ha entrat a treballar en una empresa que per primera vegada ha contractat algú amb el suport d’Eina. Es tracta de l'empresa BekaertDeslee Spain, integrant d'un grup multinacional belga, que després d’un període de pràctiques ha contractat una persona a la seva planta de Sant Boi de Lluçanès on s’elaboren teles per matalassos.

Les altres contractacions han estat en empreses que ja tenen persones treballant amb el seguiment d’Eina: Flosty pack republic, empresa de Torelló que produeix packaging per a perfumeria i cosmètica; la impremta Gràfiques Manlleu; les empreses d’elaboració de productes làctics Granja Armengol, de Gurb, i Ubach Formatgers, de Vic; l’escorxador de Vic del Grup Viñas i l’empresa de Centelles Madel Air Technical Diffusion, que produeix elements per la difusió i control de l’aire per a instal·lacions de climatització.

Precisament hem parlat amb el director d’operacions de Madel Air Technical Diffusion, Eulogio García, per conèixer la seva experiència en la contractació de persones amb el suport d’Eina, i quina valoració en fa.



- Quan la seva empresa es va plantejar per primera vegada incorporar una persona amb discapacitat intel·lectual, quins dubtes se li plantejaven?

Nosaltres tenim una gran varietat de productes, més de cent mil, i això fa que el treball a desenvolupar sigui variat, i en certa mesura complicat. No ho vèiem clar perquè la persona treballadora ha d’aprendre molt i ha de variar molt el seu treball. Però finalment es van incorporar dos operaris i ho fan bé.

- Creu que ha canviat la seva visió i la dels altres treballadors després d’aquestes incorporacions?
Sí. S’han adaptat i cada cop van assolint feines una mica més complexes. L’aprenentatge es va incrementant.

- Pensa que és important el suport i seguiment a la inserció que s’ofereix des d’Eina? Quins aspectes en valora més? 

És molt important. Al començament les pràctiques ajuden a veure si la persona et convé o no. En això Eina t’ofereix molt suport per veure si la persona s’adaptarà al lloc de treball. I després el seguiment de la persona treballadora i el recolzament que es proporciona als comandaments és important, sobretot al començament.

- Després d’aquesta experiència, què diria a una empresa que s’estigués plantejant contractar persones amb el suport d’Eina? 

Que tinguin una mica de paciència al començament però que s’ho poden de plantejar. Només amb una mica de paciència i el recolzament dels caps, a mig termini poden tenir un operari.

Agraïm al sr. Garcia de Madel la seva col·laboració.