dilluns, 25 d’octubre del 2021

Sant Tomàs inicia un projecte de "Càpsules digitals" dirigit a persones amb discapacitat

El projecte finançat per la Fundació "la Caixa" es desenvoluparà fins al juliol de l'any vinent

El passat 18 d'octubre es va fer la primera trobada de les persones que participen en el desenvolupament del projecte "Càpsules digitals", el qual està subvencionat per la Fundació "la Caixa" en el marc de la convocatòria "Promoció de l'autonomia personal i atenció a l'envelliment, a la discapacitat i a la malaltia 2021" atorgat el passat mes de juliol.


El projecte, que es coordina des del Centre de formació i inserció laboral Eina de l'entitat, consisteix en la creació de vídeo tutorials per fer ús de diferents aplicacions mòbils, així com aprendre a fer gestions de la vida diària en línia amb l'ordinador. Els vídeos seran de fàcil comprensió i aniran dirigits a persones amb dificultats de comprensió.

L'objectiu és millorar les competències digitals de les persones amb discapacitat i afavorir la seva autonomia en l'ús de les noves tecnologies.

Deu persones vinculades a diferents serveis de Sant Tomàs participaran en tot el procés de gravació, edició i validació dels diferents tutorials.



Les aplicacions i temes a tractar en els vídeos han estat escollits a partir d'un qüestionari previ realitzat a una mostra de 54 persones amb discapacitat vinculades a l'entitat, les quals han valorat les aplicacions que consideraven més útils i que els agradaria aprendre a utilitzar.

El projecte "Càpsules Digitals" es desenvoluparà durant un any, fins al juliol de 2022. Els vídeos resultants estaran disponibles al canal de YouTube de Sant Tomàs, a diferents pàgines webs i xarxes socials per fer-les accessibles al nombre més gran de persones possible.