dimecres, 19 de juny del 2019

S’inaugura l’ampliació de les instal·lacions de Tac Osona a Manlleu


Aquest dimecres, 19 de juny, al migdia, s’ha fet la inauguració de l’ampliació de les instal·lacions a Manlleu de Tac Osona, l’empresa social de Sant Tomàs, amb la participació de l’alcalde de Manlleu, Àlex Garrido, del vicepresident primer del Consell Comarcal d’Osona, Joan Carles Rodríguez, i de la delegada del govern de la Generalitat a la Catalunya Central, Alba Camps.

Les obres han consistit en l’ampliació de les instal·lacions de la nau de Tac, gràcies a l’adquisició el 2017 de la nau adjacent. La remodelació ha permès ampliar el magatzem, millorar l’organització de l’àrea de producció i les condicions de treball i crear una nova aula de formació dual annexa al taller de manipulats, que facilita els aprenentatges dels treballadors i treballadores i els capacita en un entorn real. 

 
 
 

Aquest projecte ha estat possible gràcies a la col·laboració de la Fundació Once, de l’Obra Social “la Caixa” i de la Fundació Quadpack.

En l’acte d’inauguració, els assistents han fet un recorregut per la nova àrea de magatzem, que té una capacitat per a 300 palets, per l’àrea de producció i per l’aula formativa. En la visita, diferents treballadors i monitors de Tac Osona han explicat als assistents les diferents actuacions i les feines que es fan a la nau ampliada.
 
 
 

Després de la visita hi ha hagut el torn de parlaments. En la seva intervenció, el president de Sant Tomàs i de Tac Osona, Antoni Ramírez, ha agraït als patrocinadors la seva col·laboració, i ha afirmat que “des de Sant Tomàs i des de Tac sempre ens esforcem per a millorar”. En el seu torn, el director de l’Àrea empresarial de Sant Tomàs i responsable de Tac Osona, Ricard Gorgals, ha detallat les actuacions que s’han dut a terme en la remodelació i ha agraït als treballadors i als monitors de Tac Osona la tasca que fan i els ha encoratjat a continuar-la.

Per la seva banda, el vicepresident primer del Consell Comarcal d’Osona, Joan Carles Rodríguez, ha dit que “hem d’estar molt orgullosos de la feina que fa el Tac a la comarca per la inserció de les persones amb discapacitat”, i ha remarcat que el treball conjunt de Sant Tomàs i Tac amb els ajuntaments i les empreses de la comarca és molt necessari per lluitar per l’equitat i la justícia social. Rodríguez també ha explicat que durant la visita li ha agradat veure que “als treballadors de Tac els brillen els ulls quan expliquen la feina que fan, perquè se senten útils”.

Al seu torn, la delegada del govern de la Generalitat a la Catalunya, Alba Camps, ha felicitat l’entitat per l’ampliació de les instal·lacions, i ha destacat la feina que fa perquè “representa el país que volem, que treballa per la justícia social i per la igualtat d’oportunitats, ja que el treball és un eix essencial en la vida de les persones que els permet realitzar-se, socialitzar i fer una aportació a la societat”. Ha manifestat que la Generalitat és conscient que els Centres Especials de Treball passen un moment difícil a causa de l’increment del SMI, i ha dit que ja s’està treballant per buscar solucions.

El darrer torn dels parlaments ha estat per l’alcalde de Manlleu, Àlex Garrido, que també ha felicitat Tac Osona per l’ampliació, i ha mostrat “gratitud i satisfacció de tenir un CET com aquest a la ciutat de Manlleu, que dona oportunitats a tantes persones”. Garrido també ha aprofitat per recordar que ja està prevista la millora integral del polígon de la Coromina i que compta amb finançament de la Diputació de Barcelona. Abans que acabi l’any començaran obres per arranjar els carrers de la Coromina, i millorar-ne la il·luminació, l’aparcament i la senyalització. A més, també properament es farà la urbanització del polígon industrial de la zona del Mas, que connectarà amb la Coromina i permetrà millorar-ne els accessos. Totes aquestes actuacions segons Garrido “afavoriran la qualitat del treball que es fa en aquesta nau de Tac Osona”. 

 

En acabar els parlaments, els assistents han pogut gaudir d’un aperitiu servit per la Cuina de Sant Tomàs.

Tac Osona va iniciar la seva activitat el 1974 en un petit taller a la finca de Sant Tomàs de Riudeperes; als anys 80 va ocupar dos petits locals a Manlleu i des de l’any 2000 ocupa la nau actual que ara s’ha pogut ampliar. També compta amb una nau a Vic i en conjunt dona feina a un total de 292 treballadors amb algun tipus de discapacitat.