dimecres, 19 de setembre del 2018

El diumenge 30 de setembre se celebrarà La Xarxa de Sant Tomàs, espai de trobada de famílies, persones i professionals


El diumenge 30 de setembre tindrà lloc La Xarxa de Sant Tomàs, espai de trobada de famílies, persones i professionals de l'entitat per compartir projectes i experiències. La trobada es farà de 10 a 13 hores a la finca de Sant Tomàs de Riudeperes.


La matinal començarà amb unes portes obertes de 10 a 11 del matí al monestir de Sant Tomàs de Riudeperes, perquè tothom qui ho vulgui pugui visitar el resultat de les obres de restauració de l'edifici històric.

A partir de les 11.30 hores començarà la trobada a la sala polivalent del Centre Ocupacional de Calldetenes, que engloba diferents elements relacionats amb projectes i experiències de l'entitat.

En primer lloc, es lliurarà la sisena edició del Premi Toni Manchón, destinat a la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual. En aquest certamen hi pot optar qualsevol professional o equip de professionals de Sant Tomàs que faci atenció directa i presenti un projecte concret. El premi està dotat amb 1.500 € que aporta la família de Toni Manchón per desenvolupar el projecte.A banda de donar a conèixer el projecte guanyador d'enguany, també podrem conèixer el detall del projecte guanyador del 2017, Aula de joc multisensorial, realitzat per les professionals Marta Prat i Anna Parramon, fisioterapeutes del CDIAP Tris Tras.

En un segon bloc d'aquest acte es farà la presentació del programa "T'acompanyem", que impulsen 11 famílies de persones amb discapacitat intel·lectual o del desenvolupament (pares, mares, germans...), que s'ofereixen de forma voluntària per fer suport puntual a d'altres famílies que desitgin compartir la seva experiència amb una persona que hagi viscut una situació similar. Està coordinat pel Servei d’Atenció a les Famílies i Demandes (SAFD) de Sant Tomàs, i compta amb el suport tècnic de professionals de la comissió d’atenció a les famílies de Sant Tomàs.

Tot seguit es donarà a conèixer el projecte de l'Obrador de Xocolata de Sant Tomàs, que s'ha pogut construir i equipar gràcies a diferents donatius, el més important rebut de mans del periòdic El 9 Nou, per l'import recaptat al concert de celebració dels seus 40 anys "Cantem amb Sant Tomàs", que es va fer el mes de març al teatre l'Atlàntida de Vic, en el qual diferents artistes van cantar amb persones vinculades amb la nostra entitat. Va ser tot un èxit de públic i s'hi van recaptar més de 9.000 euros.

En acabar hi haurà un aperitiu servit per la Cuina de Sant Tomàs, amb tastet de productes de l'Obrador de Xocolata de Sant Tomàs.

Us hi esperem!