dilluns, 21 de març del 2016

El Grup BBVA tria l’Associació Sant Tomàs per col·laborar en la inserció laboral de persones amb discapacitat intel·lectual

*A la fotografia: d’esquerre a dreta, Quim Soler, director de Zona de CatalunyaCaixa a la Catalunya nord. Al mig, Ricard Aceves director general de Sant Tomàs i a la dreta, Tomàs Murciano, director de la CBC de CatalunyaCaixa a Vic.

CatalunyaCaixa, entitat que forma part del Grup BBVA, col·laborarà amb l’Associació Sant Tomàs per impulsar la inserció laboral de 5 persones amb discapacitat intel·lectual al Centre Especial de Treball. En concret, CX ha seleccionat el projecte Noves oportunitats laborals a la secció de neteja de l’associació osonenca, per dotar-lo amb un ajut de 50.000 euros que permetrà l’ampliació tant de personal com de servei.

La signatura del conveni que ratifica aquesta col·laboració ha tingut lloc avui a la seu de l’associació. En ella han intervingut el director general de l’Associació Sant Tomàs, Sr. Ricard Aceves, i el director de Zona de CatalunyaCaixa a la Catalunya nord, Sr. Quim Soler.

L’Associació Sant Tomàs va posar en marxa la secció de neteja i manteniment d’espais l’any 1998, inicialment amb 3 treballadors amb discapacitat intel·lectual. Al llarg dels anys, s’ha anant diversificant i actualment, aquesta línia ofereix el servei de neteja a empreses, centres educatius i comunitats de veïns. També realitza neteges especialitzades amb maquinària.

Ara, amb la col·laboració del Grup BBVA s’impulsarà la creació i manteniment de 5 llocs nous de treball en neteja i la preparació i formació prèvia d’aquestes persones. A més, s’ampliarà la superfície disponible actual en gairebé 400m2 per disposar de més espai per a la formació teòrica i pràctica, i també, per disposar d’un petit magatzem de materials que s’utilitzen en aquesta secció. Es calcula que amb l’aplicació del projecte s’ampliarà el nombre d’empreses clients fins a les 150.

Actualment Sant Tomàs compta amb 277 treballadors amb discapacitat que gràcies a aquesta acció, s’augmentarà en cinc treballadors més. Amb tot, es possibilita que aquests treballadors tinguin una vida independent i puguin desenvolupar el seu projecte de qualitat de vida, alhora que es promou la seva inclusió com a ciutadans de ple dret en una societat més justa i solidària.

El nou espai s’ubicarà al nou edifici que l’entitat està construint al carrer Sot dels Pradals de Vic on també s’ubicarà el nou CDIAP Tris Tras.

La selecció del projecte de l’Associació Sant Tomàs per part de CatalunyaCaixa

El projecte de l’Associació Sant Tomàs ha estat seleccionat per CX a partir de l’avaluació del compliment d’uns paràmetres que l’entitat aplica per a determinar la idoneïtat de projectes, d’acord amb la seva visió i valors.

En aquest sentit, el projecte dóna resposta a una necessitat social d’una importància rellevant, com és la preservació i creació de llocs de treball de persones amb discapacitat, alhora que afavoreix el desenvolupament del territori.

El projecte encaixa perfectament en la filosofia de banca de proximitat, en què CatalunyaCaixa col·labora amb entitats arrelades al territori que fan una gran tasca social d’actuació local.

Per a la seva selecció també s’ha destacat l’actuació socialment eficient de l’Associació Sant Tomàs, la seva capacitat d’influència pel que fa a la sensibilització social i la possibilitat d’actuar de catalitzador d’altres iniciatives en aquest mateix àmbit, que podrien transcendir a d’altres zones.