dilluns, 26 d’octubre del 2015

L'ètica al servei de les famílies de persones amb discapacitat



El passat 24 d’octubre a les 11.00 h del matí a la Sala Marià Vila d’Abadal de l’Edifici El Sucre de Vic va tenir lloc la xerrada “L’Ètica al servei de les famílies de persones amb discapacitat”.

Va encetar l’acte el president de Sant Tomàs donant la benvinguda a tots els assistents i agraint la dedicació als professionals de Sant Tomàs que formen part del comitè d’ètica de l’entitat.

Tot seguit la ponent Ester Busquets, experta en l’àmbit, va entrar en matèria argumentant la necessitat de tenir un espai de reflexió per la defensa de la dignitat de la persona “Un espai contribueix a sensibilitzar, a educar totes les persones de l’entitat i a generar una sensibilitat ètica”.

Per un altre cantó va fer palès que un espai d’ètica permet tenir canvis d’actitud, educar sobre les virtuts i conèixer què és el bé de l’educació en valors “És important no només parlar d’ètica sinó també actuar correctament”.

Finalment, va remarcar el fet que una institució amb ètica dóna confiança a la societat. “Cal incorporar valors i actituds davant de tanta comprensió”. “Algú que diu que vol fer les coses i les vol fer bé, és motiu de confiança amb la institució i els professionals que en formen part”.

Com a conclusió, va tancar la seva intervenció remarcant que “l’ètica ens convida a que el que passa hauria de ser tant bonic com el que hauria de passar”.

Per acabar, Núria Jutglar com a representant de l'espai d’ètica de Sant Tomàs va explicar el funcionament de l’espai de reflexió d’ètica de l’entitat i el seu funcionament. “Des d’aquest mes hi ha un nou espai a la web de Sant Tomàs dedicat a l’ERESS www.santtomas.cat/eress que en facilita les consultes per part de les famílies de l’entitat”

Tot seguit Toni Ramírez va obrir el torn de preguntes per donar pas després a l’aperitiu de la Cuina de Sant Tomàs que va concloure l’acte.