dijous, 30 d’octubre del 2014

El centre Riudeperes participa en l'estudi "influència en l'epilèpsia de factors meteorològics" publicat en una revista científica

Aquest mes d’octubre la “Revista de Neurologia”, revista oficial de la Sociedad Española de Neurología que publica contribucions científiques en el camp de la neurologia clínica i experimental, ha publicat un article original “Influència en l’epilèpsia de factors meteorològics i cronològics”. Els autors de l’article són Alícia Brunet, infermera del Centre Riudeperes; Jacint Altimiras-Roset i Pere Roura-Poch de la Unitat Clínico-Epidemiològica CHV i Josep Mª Aragonés del Servei de Neurologia CHV.

L’objectiu d’aquest article és analitzar la relació entre diferents variables externes, com variables meteorològiques i de calendari i, variables circadianes, amb l’aparició de crisis epilèptiques.

La població que s’ha agafat com a mostra de l’estudi són les persones que resideixen al Centre Riudeperes i que han presentat, entre l’any 2009 i 2012, alguna crisi epilèptica. Durant aquest període s’han registrat més de mil crisis i ha permès fer un estudi amb resultats significatius.

Aquí us podeu descarregar l’article.