dimarts, 7 de gener del 2014

Sant Tomàs organitza el 5è concert solidari el proper 18 de gener a la Sala Pasternak





El pròxim dissabte 18 de gener a les 7h de la tarda la primera sessió i a les 10h de la nit la segona sessió, i fins a les dues de la matinada, tindrà lloc a la sala alternativa de concerts Pasternak de Vic, un concert solidari organitzat per l’Associació Sant Tomàs.

Fins a un total de 10 grups col·laboren de forma desinteressada en aquest concert que ja celebra la seva cinquena edició. En anys anteriors grups com Blaumut, Roger Mas, La porta dels Somnis, Nyandú, Very Pomelo, Cesc Freixas, Rauxa, The Mamzelles o les Tietes Queques entre d’altres van col·laborar en els concerts organitzats per la compra d’una furgoneta adaptada per Riudeperes, el finançament del lleure i l’esport que realitza el Club Car, per un nou centre de desenvolupament infantil i atenció precoç Tris Tras i el servei de formació i inserció laboral Eina.

Per aquest any, l’Associació ha aconseguit reunir grups com Pep Sala, Quimi Portet amb Jordi Busquets, Joana Serrat, Acció, 9son, Giuseppe Cigala, Gallina Afònica, Empty Cage, High Times i Itaca Band. Responsables tots ells de fer gaudir al públic assistent a la Sala Pasternak el proper 18 de gener i amb l’objectiu comú d’obtenir diners per als projectes dels serveis educatius infantils i juvenils de l’Associació Sant Tomàs: el Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç Tris Tras i l’Escola d’Educació Especial Estel.

El CDIAP Tris Tras va néixer el 1980 i va ser un dels 5 primers centres que es van engegar a Catalunya. Actualment dóna servei a més de 770 infants que s’atenen a les seus que té a Centelles, Manlleu i Vic. El Tris Tras està format per diferents professionals que realitzen un conjunt d’actuacions assistencials i preventives adreçades a la població infantil de 0 a 6 anys, que presenten algun trastorn del desenvolupament o es troben en una situació de risc social, psicològic i biològic de patir-la. Presta suport als infants en fisioteràpia, psicomotricitat, logopèdia, psicologia, pedagogia, neuropediatria i treball social.

Els diners també aniran destinats a l’Escola d’Educació Especial Estel que ofereix un conjunt de serveis, recursos i ajuts relacionats amb l'educació i l'atenció dels alumnes amb discapacitat intel·lectual a la comarca d’Osona. Actualment s’atenen a 96 nens i joves a l'escola Estel i es dóna el suport a 14 alumnes que estan escolaritzats en centres ordinaris. 

La finalitat de l'Estel és potenciar al màxim el desenvolupament de les capacitats dels alumnes i preparar-los per viure de la forma més autònoma i independent possible. L'Estel vol convertir-se en un autèntic centre de serveis i recursos per a l'educació especial i per a les escoles ordinàries de la comarca d'Osona. Els recursos que se n’obtinguin ajudaran a finançar el desenvolupar les activitats del dia a dia de l’Escola.

L’Associació Sant Tomàs espera que aquesta vegada la sala es torni a omplir com les quatre edicions anteriors. El Concert obert a tothom (els menors de 16 anys cal que vagin acompanyats d’un pare o tutor legal) i amb música de tots els estils, té un preu de l’entrada de 8 euros anticipada i 10 a taquilles (els menors de 12 anys entrada gratuïta).

Les entrades es poden comprar a partir de dimecres 8 de gener a la Martulina Divina, a les oficines centrals de l’Associació Sant Tomàs de Vic o online a partir d’aquesta tarda a http://www.salapasternak.com. També a la web de l’entitat www.santtomas.cat es podran fer aportacions esporàdiques per col·laborar amb l’acte.

Hi haurà servei d’entrepans per poder seguir les dues sessions. A més de la col·laboració dels deu grups* i la Sala Pasternak, el concert ha comptat amb la implicació de Copysetimpremta, CassanyDesigne, Epunch, els Mosquetons i compta amb el suport dels mitjans comarcals com el el9nou, Vigatà, Reclam, Més Osona, ràdioVic i osona.com.

*Tot seguit hi ha els grups i el seu ordre d’actuació.

CONCERT SOLIDARI 18 GENER 2014 SALA PASTERNAK:

19:00h PEP SALA
19:30h QUIMI PORTET I JORDI BUSQUETS
20:15h JOANA SERRAT
21:00h ACCIÓ

PAUSA AMB SERVEI D’ENTREPANS

22:00h 9SON
22:45h GIUSEPPE CIGALA
23:30h GALLINA AFÒNICA
00:15h EMPTY CAGE
01:00h HIGH TIMES
01:45h ITACA BAND