dimecres, 20 de juny del 2012

VicVerd ja té un vehicle 100% elèctric


El passat divendres, dia 15 de juny i dins el marc de les activitats del Dia de l’Energia Sostenible, l’Ajuntament de Vic i l'Associació Sant Tomàs van presentar el nou vehicle elèctric que estarà a disposició del servei de VicVerd durant els pròxims anys.

Aquest nou vehicle elèctric que ha adquirit l'empresa mixta VicVerd consumeix un 90% menys que el vehicle que s'utilitzava fins ara, una furgoneta de gasoil. Així ho ha explicat el regidor d'Urbanisme, Món Rural, Habitatge i Medi Ambient de l'Ajuntament de Vic, Josep Rafús, qui ha destacat que es tracta d'una de les apostes de la ciutat per la sostenibilitat i el medi ambient. Aquest cotxe s’utilitzarà pel reg de les jardineres de la ciutat. Per la seva banda, el representant de VicVerd, Pere Medina va explicar les característiques tècniques del vehicle, ressaltant que sent un vehicle elèctric el seu manteniment és mínim, i que el cost estimat del consum és d’1 € diari. La nova adquisició s'haurà de carregar cada tres dies durant sis o deu hores i podrà recórrer 100 quilòmetres per la ciutat.

Una altra de les activitats que també es va programar per aquest Dia de l’Energia Sostenible és una conferència del meteoròleg, Francesc Mauri centrada en el canvi climàtic i en què podem fer cadascun de nosaltres en el dia dia per lluitar contra l’augment de la temperatura del planeta. Mauri també va parlar de l’eficiència energètica, de les energies renovables i dels vehicles alternatius.