dijous, 23 de desembre del 2010

PRESENTACIÓ DE LA XARXA D'ENTITATS D'INSERCIÓ SOCIOLABORAL D'OSONA (XEISO)


Ahir a la tarda hi va haver la presentació oficial de XEISO, la xarxa d’Entitats d’Inserció Sociolaboral d’Osona, al Consell Comarcal d'Osona.

XEISO està formada per les 8 entitats socials de la comarca que des de fa molts anys treballen entre d’altres coses, promovent accions d’informació, orientació i sensibilització per garantir la igualtat d’oportunitats i per sensibilitzar sobre la contractació de persones amb discapacitat intel·lectual, física, sensorial, discapacitat derivada de malaltia mental o persones en risc d’exclusió social.

Les entitats que conformen XEISO són:

- Associació de Disminuïts Físics d’Osona (ADFO)
- Associació Sant Tomàs P.A.R.M.O
- Associació Tapís
- Càritas Diocesana de Vic
- Centre Especial de Treball Calandra sccl
- Creu Roja a Osona
- Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d’Osona
- Fundació Humanitària Dr. Trueta

Algunes de les entitats que conformen XEISO comparteixen espais de coordinació a nivell comarcal, mitjançant el Consell Econòmic i Social de la Comarca d’Osona, d’altres a nivell de federacions, d’associacions o d’altres programes específics de caràcter nacional.

XEISO és fruit de la formalització d’un treball compartit i coordinat que d’un temps ençà es ve realitzant entre les 8 entitats i respon a la necessitat de treballar en xarxa per la inserció dels col·lectius més desafavorits en el mercat de treball. Treballar de forma conjunta per generar sinèrgies, millorar la qualitat del treball, promoure i difondre accions de major repercussió i gestionar serveis de forma mancomunada.

XEISO ha començat a treballar aquest 2010 amb el projecte Osona Inclusiva, que compta amb el suport del Consell Comarcal d’Osona. Aquest projecte cerca promoure a Osona una actitud decidida per part de les empreses, les administracions i les organitzacions sindicals i empresarials que permeti la màxima incorporació de les persones discapacitades i dels col·lectius en risc d’exclusió social al món laboral, en el si d’empreses inclusives.