dissabte, 3 de gener del 2009

LEARNING LAB FOR INTEGRATION - VISITA A CORNWALL - UK


Del 9 al 11 de desembre passats Montse Coll, psicòloga del Servei de formació i d'inserció laboral Eina, va visitar l'entitat Point Europe, a Cornwall, Gran Bretanya. Aquesta era la tercera visita d’estudi a través del programa europeu Learning Lab for Integration, del qual ja us hem informat en un article del mes de setembre passat, coordinat per l’entitat de Letònia Comperio i que hi participen tres partners: Apeirons (Letònia), Point Europa (Anglaterra) i l'Associació Espirals Entitat de Serveis (Girona), que coordinarà diferents entitats entre elles Sant Tomàs. La primera visita va ser als centres de Letònia, i en la segona es van visitar els centres catalans, en concret la Fundació Astres, la cooperativa La Fageda i l’Associació Sant Tomàs organitzat per l'Associació Espirals.
Al llarg de l'estada de tres dies es va tenir l'ocasió de visitar diferents centres de la zona que treballen amb persones amb discapacitat o amb dificultats d'inserció: Independence SouthWest, residència de persones amb un nivell de discapacitat mig alt, Downham School, escola d'educació especial per a nens es de 3 a 16 anys, i un centre de la xarxa Remploy, servei de formació i d'inserció laboral per a persones amb discapacitat que té oficines per tota Anglaterra.
També es van dur a terme reunions de treball on es van posar en comú les experiències de les visites anteriors i el projectes que s'estan treballant: la realització d'una pàgina web amb una base de dades de bones pràctiques i un reportatge sobre les visites realitzades amb testimonis d'usuaris i professionals dels diferents centres.
A banda dels projectes abans esmentats un cop finalitzades les visites està previst la realització d’un curs de formació per a tècnics en tots els països que participen en el projecte, Letònia, Anglaterra i Catalunya. L’impartiran 3 formadors un de cada país i pretén donar resposta a les necessitats dels professionals que treballen amb persones amb diferents tipus de discapacitat.
Tot plegat una experiència molt enriquidora que permetrà als profesionals de Sant Tomàs compartir experiències, coneixements i bones pràctiques amb altres professionals d'arreu d'Europa.
Per a més informació sobre la visita a Cornwall cliqueu aquí.