dijous, 6 de març del 2008

EL SÍNDIC DE GREUGES ENS ESCOLTA

Ricard Aceves, Josep Font i Montse Vall acompanyant Rafael Ribó i el seu equip de col·laboradors el 5 de març a l’Estel.

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, i el seu equip van visitar L’Estel per conèixer de primera mà les queixes que Sant Tomàs li havia plantejat per escrit sobre la dinàmica de les relacions amb els diferents departaments de la Generalitat. Se li van plantejar una sèrie de problemes estructurals, que afecten tant a Sant Tomàs com a la resta d’entitats :

· L’inexistència d’un model clar per a les escoles d’educació especial. Tampoc hi ha un sistema públic ben definit a Catalunya.

· Les dificultats de finançament pels serveis d’inserció laboral a l’empresa ordinària.

· La manca d’ajuts a la inversió per a la creació de centres ocupacionals i noves places de llar residència.

· La congelació, des de 1982, de l’import de la subvenció per a la creació i manteniment de llocs de treball per a persones discapacitades.

Rafael Ribó i el seu equip de col·laboradors es van comprometre a fer un seguiment de la situació plantejada. Va afegir però, que Osona està entre les comarques amb un nivell de cobertura i de serveis més ampli, cosa que no es pot dir de la resta de Catalunya. I que per tant, les prioritats es centraven en els territoris amb més població no atesa.